Barbara Filiou

RITMISCHE GYMNASTIEK/GRIEKENLAND

Barbara Filliou is één van Griekenlands meest succesvolle ritmische gymnasten. In Athene 2012 werd zij de Griekse kampioene. Barbara vertegenwoordigt Griekenland tijdens de Olympische Spelen van 2016.

Zij heeft deelgenomen aan de Atletiek cultuur vereniging “Olympiakos Rythmos Argyroupolis”en is lid van het Griekse nationale gymnasten team sinds 2008.

Zij begon met gymnastiek op zes jarige leeftijd bij de Gymnastiek Vereniging in Nikea en toen bij de Gymnastiek Vereniging in Moschato. Filiou nam in Bakou (2015) deel aan haar eerste Europese Kampioenschappen waar zij 7e werd met de gymnastiekbal, 7e met gymnastieklint en 8e met gymnastiek kegels. In 2015 kwalificeerde zij zich in Stuttgart voor de Olympische Spelen 2016.

Haar inspiratie krijgt zij van haar familie. Haar ouders begeleiden haar bij de harde lessen van het leven en ze steunen haar met elk doel dat zij stelt. Door hun liefde, geduld en wijsheid heeft zij de eigenschap ontwikkelt om te zorgen voor degenen om haar heen zonder te aarzelen.

Na het trainen ontspant zij met muziek, dans en kunst en zet zij zich in voor het milieu. Zij heeft meegedaan aan het project “Recycling Gymnastic Equipment” van de “Hellenic Swimming Federation” en zij is lid van Unicef.