ИЗВОРОТ НА ЕНЕРГИЈА НА ФОРЕВЕР

Aloe Barbadensis Miller. Ова име тешко се изговара, но вреди да се знае. Постојат околу 400 видови на алое билки, кои растат во суви региони низ целиот свет. Секој од нив е корисен на свој начин, но има само еден вид кој илјадници години е познат по своите магични смирувачки моќи..
ПОВЕЌЕ

АЛОЕ ВЕРА

Форевер Алое Вера се одгледува на нашите плантажи во Доминиканска Република и Тексас. Форевер Алое се одгледува внимателно, обезбедувајќи најквалитетна билка. Алое многу често се нарекува и најдобар подарок од природата, токму поради докажаните корисни својства кои се добиваат од состојките во гелот што се наоѓа во самиот лист на растението. Внимателното одгледување на Алое во најдобри климатски и други услови гарантира дека го добивате најдобриот производ. Од растението до производот до вас!

ПРОШЕТКА НИЗ ПЛАНТАЖИТЕ

ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА

Видете ја плантажата на Алое на Форевер од 6.500 акри (2,630 хектари)во Доминиканска Република – најголемата во светот! Со совршена рамнотежа во однос на почвата, идеална температура и токму потребното количество дожд, го одгледуваме квалитетот во нашите Алое билки. На нашата плантажа во Доминиканската Република имаме преку 30 милиони билки, а во една недела береме преку 450.000 кг. Алое!

ЗАПОЗНАЈ ГИ ЛОКАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ

ЛОКАЛНИ РАБОТНИЦИ

Во Форевер воспоставивме култура на успех базирана на решеноста да го подобриме животот на луѓето кои ги користат нашите производи и никогаш ниту сме, ниту ќе ги заборавиме оние кои помагаат сето тоа да се направи. Вработуваме локални работници и обезбедуваме одлични работни услови. Соседните заедници им завидуваат на нивните сигурни работни места и платата која што ја добиваат.