Барбара Филиу

ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА/ГЪРЦИЯ

Барбара Филиу е една от най-успешните художествени гимнастички в Гърция. През 2012 г. в Атина тя стана шампион на Гърция. Барбара ще представи страната си на олимпийските игри в Рио през 2016-а.

Член на спортно-културната асоциация „Олимпиакос ритмос аргируполис“ и на гръцкия национален гимнастически отбор от 2008 г.

Започва да се занимава с художествена гимнастика на шестгодишна възраст в Никеа, а след това продължава в Мосхато. Филиу участва в първите европейски игри в Баку през 2015 г. и заема пето място на топка, седмо на лента и осмо на бухалки. Същата година в Щутгарт се квалифицира за участие в олимпийските игри в Рио.

От кого черпите най-голямото си вдъхновение?
Вдъхновение намирам в семейството си. Родителите ми са винаги до мен и в най-трудните моменти от живота, подкрепят ме във всяка цел, която си поставя. Любовта, търпението и мъдростта им са ме научили да се грижа за хората около себе си без задръжки.

Как си почивате, когато не тренирате? Имате ли и друго хоби?
Обичам музиката, танците, изкуството и екологията. Участвала съм в проекта „Рециклиране на гимнастически уреди за гръцката федерация по плуване” и съм член на УНИЦЕФ.