Barbara Filiou

RITMIČKA GIMNASTIKA/GRČKA

Barbara Filliou jedna je od najuspješnijih grčkih ritmičkih gimnastičarki čiji se najveći dosadašnji uspjeh desio u Ateni 2012 kada je postala prvakinja države. Barbara će predstavljati Grčku i na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Sudjelovala je u Atletskoj kulturnoj asocijaciji “Olympiakos Rythmos Argyroupolis” i član je Grčkog nacionalnog gimnastičkog tima od 2008. godine.

Gimnastikom se počela baviti kao šestogodišnjakinja u Gimnastičkoj asocijaciji u Niki, a potom u Gimnastičkoj asocijaciji u Moschatu. Filiou se 2015. natjecala u prvim Europskim igrama gdje je završila na 7. mjestu u kategoriji s loptom, 7. u kategoriji sa vijačom i 8. u kategoriji sa čunjevima. 2015. u Stuttgartu kvalificirala se za Olimpijske igre 2016.

Osoba koja ju najviše inspirira?

Inspiraciju nalazi u vlastitoj obitelji; roditelji su je vodili kroz neke od najtežih životnih odluka i bili su uvijek uz nju kako bi ju podržali u ostvarivanju svakoga cilja. Njihova ljubav, strpjenje i mudrost služe joj kao poticaj da se brine o ljudima koji je okružuju bez straha.

Kako se opuštaš kada ne treniraš? Imaš li druge hobije?

Hobiji su mi glazba, ples, umjetnost i briga za okoliš. Sudjelovala sam u projektu “Recycling Gymnastic Equipment of Hellenic Swimming Federation” (recikliranje gimnastičke opreme helenske plivačke federacije) i članica sam Unicefa.