Barbara Filiou

Ritmikus sportgimnasztika/ Görögország

Barbara Filliou Görögországban az egyik legsikeresebb a ritmikus sportgimnasztikában. Nemrég, 2012-ben Athénban megnyert egy rangos versenyt. Barbara Görögországot fogja képviselni az idei Olimpiai Játékokon Rióban.

Tagja a Kulturális Atlétikai Szövetségnek “Olympiakos Rythmos Argyroupolis” és 2008 óta a Görög Nemzeti Gimnasztika csapatnak is. Hat éves korában kezdte az edzéseket Nikea városában, a Gimnasztikai Szövetségben, később pedig Moschatoban. Részt vett a 2015. évi Európa játékokon, ahol hetedik helyet ért el a labdagyakorlatával, hetedik lett a kötél- és nyolcadik a buzogánygyakorlata. 2015-ben Stuttgartban minősült a 2016-os Olimpia Játékokra.

Ki inspirál téged a legjobban?

Az inspirációt a családomtól kapom. A szüleim átsegítettek életem legnagyobb leckéin, és mindig mellettem voltak, hogy támogassanak a céljaim elérésében. A szeretetük, a türelmük és a bölcsességük segített abban, hogy aggodalom nélkül kezeljem a körülöttem lévő dolgokat.

Hogyan kapcsolódsz ki? Van hobbid?

Szeretem a zenét, a táncot, a művészetet és a környezetvédelmet. Részt vettem a „gimnasztikai eszközök újrahasznosítása” projektben és az Unicef tagja vagyok.