Barbara Filiou

GIMNASTICA RITMICA/GRECIA

Barbara Filiou este una dintre cele mai de succes gimnaste din Grecia, devenita campioana tarii in 2012. Barbara va reprezenta Grecia la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

Barbara Filliou este una dintre cele mai de succes gimnaste din Grecia, devenita campioana tarii in 2012. Barbara va reprezenta Grecia la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

A participat la Athletic Cultural Association “Olympiakos Rythmos Argyroupolis” si este membra a Echipei Nationale de Gimnastica a Greciei inca din 2008.

A inceput sa faca gimnastica de la sase ani, la Asociatia de Gimnastica din Nikea si mai apoi la Asociatia de Gimnastica din Moschato. Filliou a concurat in Bakou in 2015, la primele ei Jocuri Europene, si s-a calificat pe locurile 7 la minge, 7 la panglica si pe 8 la bete. In 2015, la Stuttgart, s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016.

Cine te inspira cel mai mult?
Cea mai mare sursa de inspiratie este familia. Parintii mei m-au ghidat prin lectiile cele mai grele ale vietii si mi-au oferit sprijin pentru a traversa orice incercare. Dragostea si intelepciunea lor mi-au dezvoltat abilitatea sa empatizez mai usor cu cei din jur.

Cum te relaxezi cand nu esti la antrenamente? Mai ai vreun alt hobby?
Hobby-urile mele sunt muzica, dansul, arta si problemele de mediu. Am participat la proiectul “Recycling Gymnastic Equipment of Hellenic Swimming Federation” si sunt membru UNICEF.