Panagiotis Kotronaros

PLANINAR/GRČKA

Panagiotis Kotronaros organizirao je peko 40 ekspedicija na neke od najvećih planinskih lanaca na svijetu. Njegovo najveće dostignuće je vođenje prve uspješne Grčko – Himalajeske ekspedicije na Mt. Everest u proljeće 2004.

Ovlašteni je planinski vodič te nacionalni instruktor planinarenja i penjanja u Helenskoj planinarskoj i penjačkoj federaciji i službeni je trener grčke vatrogasne posade sa više od 20 godina iskustva koje se očituje i u organiziranju alpinističkih tečajeva. Panagiotis je također osnovao tri kompanije od nule: “BASE CAMP” putničku agenciju koja se fokusira na aktivni odmor, te treninge za planinarske ekspedicije, “BEST EVENT” za korporativne evente i poslovne treninge i “WAYPOINT P.C” za online marketing i odnose s javnošću.

Koji je najbolji savjet za osobe koje žele postići zdraviji način života?

Najbolji savjet je – ostati aktivan. Jednostavno se koncentrirajte na to da se više krećete! Svaka forma kretanja pomoći će vam u ostvarivanju fitness cilja. Tjelovježba je iznimno važan faktor u održavanju zdravlja, poboljšanju zdravlja srca i sagorijevanju kalorija, a pomaže i kardovaskularnom sustavu te vašim kostima. Zato se trudite ostati što aktivniji.

Koja te osoba najviše inspirira?

Ta osoba je ultramaratonac Dean Karnazes, internacionalno prepoznati sportaš koji je svoje tijelo i um podvrgnuo nezamislivim naporima. Istrčao je 350 milja bez prestanka uskrativši si san tri noći zaredom, trčao je u ekstremnim uvjetima Doline Smrti i Južnoga Pola, završio je 50 maratona u svih 50 država u 50 dana bez odmora i još mnogo toga. No, najvažnija stvar jest da je svoje nevjerojatno sportsko zaleđe uspio kombinirati sa stabilnim obiteljskim i poslovnm životom u kojem je postigao zapažene rezultate, poznati je filantrop i izdao je nekoliko bestsellera.