Panagiotis Kotronaros

ALPINIST MONTAN / GRECIA

Panagiotis Kotronaros a organizat si condus peste 40 de expeditii montane pe cei mai inalti masivi muntosi din lume. Cea mai mare realizare a sa a fost sa conduca prima expeditie de succes din Grecia, organizata pe muntele Everest, in primavara anului 2004.

Panagiotis este ghid montan certificat, instructor in cadrul Federatiei Elene de Alpinism si trainer oficial cu peste 20 de ani de experienta in cadrul Greek Fire Brigade, precum si organizator de cursuri de alpinism.

De asemenea, el a fondat de la zero trei companii: “BASE CAMP”, o agentie de calatorii specializata in activitati de vacanta, cursuri de alpinism si expeditii montane, “BEST EVENT” pentru evenimente corporatiste si training de business si “WAYPOINT P.C”, pentru marketing online si management-ul reputatiei.

Care este cel mai bun sfat pe care il poti da cuia care vrea sa adopte un stil de viata sanatos?

Cred ca cel mai bun sfat este sa fie activ. Pur si simplu, sa se concentreze asupra activitatii fizice. Orice forma de miscare te va ajuta sa iti atingi obiectivul de fitness.

Antrenamentul fizic este un factor extrem de important pentru mentinerea sanatatii, pentru a arde calorii, pentru a imbunatati sanatatea cardiovasculara si a intari oasele. Asa ca incercati sa fiti cat de activi posibil!

Cine este persoana care te inspira cel mai mult?

Este ultra-maratonistul Dean Karnazes, un atlet de anduranta recunoscut la nivel mondial, care si-a impins corpul si vointa la limite extraordinare.

A alergat incontinuu 350 de mile, privandu-se de somn timp de trei nopti, a alergat in conditii extreme de-a lungul Vaii Mortii si Polului Sud, a terminat 50 de maratoane in toate cele 50 de state din SUA, in 50 de zile consecutive si a avut multe alte experiente.

Dar cel mai important lucru este ca a reusit sa combine experienta lui uimitoare de atlet cu o viata implinita de familie si cu o cariera de exceptie, la care se adauga implicarea in numeroase actiuni filantropice si scrierea unor carti de succes.