Taurian J. Fontenette

STREETBALL, SAD

Taurian J. Fontenette (rođen 1982. u Galvestonu, Texas), također poznat i kao "Air Up There", "Mr. 720" (720 je vrsta zakucavanja u košarci) and "Air God" ("Bog Zraka") je igrač ulične košarke iz Hitchcocka u Texasu.

Bivši igrač na AND1 Mixtape, Ball4Real i And1 Live turnejama, trenutno igra u BallUp franšizi. 2010. potpisao je ugovor za Dallas Generalse koji su u Američkoj košarkaškoj asocijaciji, ali je kasnije ipak izabrao sudjelovati u Sprite Slam Dunk natjecanju koje se održavalo u sklopu NBA All-Star Weekend događanja.

Visok je 187 centimetara, a teži 72 kilograma. Kao što mu nadimak daje naslutiti, Fontenette je najpoznatiji po svojim skokovima i sposobnosti zakucavanja, iako vrijedi spomenuti i njegove obrambene i dodavačke vještine. Tijekom AND1 utakmice u Houstonu 2006., Fontenette je zapanjio fanove prvim zabilježenim zakucavanjem od 720 stupnjeva, scenom koja je doslovno označila kraj igre sa preostale 3 minute i 32 sekunde na semaforu. Video zapisi zakucavanja prikazani su na ESPN-u (Entertainment and Sports Programming Networks) gdje je Fontenette uvršten u rubriku "ESPN’s Top 10 plays" kao prvi streetball ili neprofesionalni košarkaš i tada je zauzeo prvo mjesto!

href="https://www.facebook.com/taurian.fontenette.5">Facebook | Instagram