3 Productiviteits Hacks

Iedereen heeft dezelfde 24 uur en 7 dagen tijd per week die we, als we eerlijk zijn, niet altijd even slim investeren. Onze resultaten worden gecreëerd door bewust te kiezen voor wat we met onze tijd doen.  Het hebben van een onderneming – en daarnaast ook nog het huishouden, gezin, tweede onderneming en je privéleven succesvol draaiende houden is niet altijd even makkelijk. Jouw beschikbare tijd op de beste manier besteden is daarom van essentieel belang voor uw succes. 

De netwerkmarketing industrie en de hele ondernemerswereld vragen van jou om je eigen planning op orde te hebben. Deze werkwijzet verzekert je ervan dat je eigen onderneming vooruit blijft gaan zonder dat iemand steeds over je schouder meekijkt of je vertelt wat je moet doen. 

Deze manier van werken is fantastisch voor flexibel werken en het behouden van een goede balans tussen privé en werk, maar het is vaak wel een uitdaging om gemotiveerd te blijven en dingen gedaan te krijgen. 

Gebruik deze 3 krachtige hacks om de productiviteit van jouw week te vergroten:

Plan Je Week

Dit lijkt misschien heel logisch, maar ben je dit wel echt aan het doen? Ik wil je vragen om een uur per week op vrijdag of zondag in te plannen om je komende week in te plannen. Zelf vind ik het prettig om mijn weekplan op een vrijdag te maken zodat ik er op zondag met een frisse blik naar kan kijken. Bij het opnieuw bekijken van mijn planning besluit ik wat de belangrijkste activiteiten van die week zijn en wat de minder belangrijke taken zijn die ik eventueel los kan laten. Zo ben ik er zeker van dat ik mijn prioriteiten sowieso gedaan krijg.

Wat ik wil voorstellen is om je kalender, dagboek of planner erbij te pakken en alles op te schrijven wat je die week gedaan wilt krijgen. Houd ook rekening met eten, reizen en alle andere kleine activiteiten die je er dagelijks van weerhouden om aandacht aan je doelen te schenken.


Zodra je alle taken hebt genoteerd is het tijd om ze in je agenda over te nemen zodat je zeker weet dat je ze gedaan krijgt. 

TIP: Laat wat vrije tijd zitten tussen je geplande activiteiten zodat je je niet gehaast of gestrest voelt. Op meetings, presentaties en één-op-één gesprekken verschijn je dan als de beste versie van jezelf. 

Blok Je Activiteiten


Een schooldag bestaat met een reden uit verschillende lessen onderbroken met pauzes. Mensen kunnen zich maar voor een bepaald tijd goed concentreren voor ze hun energie verliezen of afgeleid raken. Hetzelfde geldt voor jou en je business. Je krijgt echt meer gedaan als je de dag opbreekt in kleinere tijdsblokken. Zelf werk ik graag in periodes van 55 minuten en neem ik elk uur een pauze van 5 minuten om te bewegen. Dit helpt om mijn concentratie de hele dag te houden. 


TIP: Stel een alarm in voor elk tijdsblok dat je voor jezelf hebt bedacht en wat het doel van elk tijdsblok is. Als je weet waar je naar toe werkt is de kans veel groter dat je het gedaan krijgt. 

Doe je IPA als Eerst

Focus je eerst op de taken die je business vooruit gaan helpen. Dit betekent dat je eerst de taken uitvoert die inkomen genereren voor je business, je team en jezelf. Wat zijn dit voor taken? Neem een moment om te controleren of je dag op deze manier is ingedeeld. 


Als dit niet het geval is wat moet er veranderen om dit wel voor elkaar te krijgen? Maak een mini takenlijst voor je top 3 prioriteiten van die dag. Spreek met jezelf af dat je deze taken als eerste uitvoert. Zo voelt het alsof je die dag meer hebt bereikt en gedaan. 

Met Dankbaarheid,Positive Psychologist MSc BSc CTLLS IPPA
Hay House Author “Now Is Your Chance”
Certified High Performance and Success Coach CHPC

Gerelateerde Producten