3 moćna trika produktivnosti

Svi imamo ista 24 sata u danu i istih 7 dana u tjednu no, ako ćemo biti potpuno iskreni, ponekad vrijeme ne ulažemo na najpametniji način, a upravo ono što odabiremo učiniti sa svojim vremenom određuje naše rezultate.


 


Kada pričamo o vođenju poslovanja, kućanstva i obitelji ili dodatnog poslovanja uz upravljanje vlastitim životom, iskorištavanje punog potencijala vremena koje imamo na raspolaganju ključno je za uspjeh.


 


Industrija mrežnog marketinga i svijet poduzetništva općenito, zahtijevaju da sami stvarate raspored i gurate svoje poslovanje naprijed, bez da vam itko stoji iza leđa i govori što da radite.


 


Nažalost, iako je ovo odličan način rada koji omogućava fleksibilnost i ravnotežu poslovnog i privatnog života, motivacija tj. nedostatak iste često predstavlja veliki izazov.Koristite ova 3 moćna trika, kako biste poboljšali produktivnost ovoga tjedna:


 


Isplanirajte svoj tjedan


 


Možda se čini kao zdrav razum, no radite li to zapravo? Želim da odvojite sat vremena u petak ili nedjelju kako biste isplanirali nadolazeći tjedan. Osobno volim planove raditi petkom i potom ih ponovo pregledati u nedjelju "svježim očima", kako bih zabilježio najvažnije namjere i prekrižio ono što nije toliko bitno. Najvažnije je postaviti prioritete!Ono što vam preporučam jest da uzmete kalendar, dnevnik ili planer i najprije napravite popis svih stvari koje želite obaviti kroz tjedan. To znači da morate obratiti pažnju na obroke, vrijeme putovanja na razne destinacije i sve sitnice koje zanemarujete kada ne obraćate dovoljno pažnje na vlastite ciljeve i kako ono što radite na dnevnoj bazi utječe na put do njihovog ostvarenja.Jednom kada ste popisali stvari koje morate napraviti, vrijeme je da ih prenesete u svoj dnevnik kako biste osigurali njihovo izvršavanje.NAPUTAK: Uzmite si dovoljno vremena između aktivnosti tako da nikada ne budete u žurbi ili ostajete bez daha trčeći na dogovore. Pojavite se na sastancima, prezentacijama i privatnim susretima kao najbolja verzija sebe.Podijelite svoje vrijeme u blokove


 


Školski dan nije bez razloga podijeljen na određen broj sati i odmora – sposobnost ljudskog mozga da koncentrirano prati događaje nije bezgranična; nakon nekog vremena svi postajemo nemirni, bez energije i primjećujemo značajan pad koncentracije. Isto vrijedi i za vaše poslovanje – dovršit ćete više stvari ako svoje radno vrijeme razlomite na manje dijelove. Osobno volim raditi u blokovima od 55 minuta i potom uzeti petominutnu pauzu kako bi se kretao i vratio koncentraciju te podigao razinu energije.


 


NAPUTAK: Postavite alarm koji će vas podsjetiti na kraj svakog radnog bloka i početak sljedećeg zadatka. Kada znate što radite i koji vam je sljedeći korak, veća je vjerojatnost da ćete ispuniti sve zadatke.


 


 

Najprije izvršite top 3 


 


Najprije se fokusirajte na stvari koje će vam unaprijediti poslovanje. To znači da prvo morate obaviti zadatke koji će generirati prihode, pomoći u rastu vašeg poslovanja i tima ljudi koji vas okružuju. Koje su to stvari? Uzmite trenutak i provjerite listu te primijetite jeste li složili dan na način koji će vam pomoći da izvršite sve bitne zadatke na vrijeme. Ako niste, što trebate promijeniti ili presložiti? Sastavite mini listu 3 prioriteta dana i obavežite se da ćete ih ispuniti prve. To će vam omogućiti da se osjećate ostvareno i kao da možete ispuniti sve zadatke koji vam se nađu na putu.Sa zahvalnošću,https://s3.foreverliving.com/a1J0V00000CioMQUAZ%2F1506111802572Niyc+signature.gif

Positive Psychologist MSc BSc CTLLS IPPAHay House autor “Sada je vaša prilika”Certified High Performance and Success Coach CHPC