EEN DAG UIT HET LEVEN VAN FOREVER ALOE VERA GEL

IEDEREEN KENT HET BEROEMDE GELE KANNETJE


Heeft u zich ooit afgevraagd hoe Forever Aloe Vera Gel wordt gemaakt? Aloe Vera of America (AVA) geeft ons een exclusieve blik op hoe één van onze favoriete producten wordt geproduceerd en getest, van het begin tot het einde!


..Als de Forever Aloe Vera Gel bij AVA binnenkomt
De onbewerkte aloë vera gel wordt vooraf bewerkt en gestabiliseerd in een fabriek in Mission, Texas. Daarna wordt de bewerkte aloë vera gel geleverd aan AVA in Dallas. Eenmaal aangekomen bij AVA ondergaat de gel een aantal onderzoeken uitgevoerd door het Quality Control Lab om er zeker van te zijn dat de gel de hoogste potentie en kwaliteit heeft. Zodra de gel is goedgekeurd begint de echte magie! De gel wordt naar de samenstellingsafdeling gebracht waar het wordt gemengd met andere ingrediënten en verwerkt tot de gepatenteerde formule van Forever Aloe Vera Gel. Vervolgens worden er monsters genomen om deze te evalueren in het Quality Control Lab. Nadat het bulkproduct is geëvalueerd en is vrijgegeven om te verpakken wordt de gel direct van de mengvaten naar de verpakkingsafdeling getransporteerd met een speciaal daarvoor toegewezen leiding, zo wordt de kwaliteit van het product tijdens het transport behouden.


Het vullen van de gele kannetjes
De lege gele kannetjes worden door een geautomatiseerde uitpakmachine geleid die ze systematisch verwijdert uit het magazijn. Vervolgens krijgen de kannetjes een code en een houdbaarheidsdatum zodat ze gevolgd kunnen worden als ze worden vervoerd en over de hele wereld worden gebruikt. Voordat de kannetjes worden schoongemaakt kijkt een machine eerst na of alle benodigde informatie op de verpakking staat. Na het schoonmaken gaan de kannetjes naar het vulstation. Deze afdeling bevindt zich in een HEPA (High-Efficiency Particulate Air) gefilterde omgeving waar elk kannetje wordt gevuld en geseald. Elke verpakking wordt nagekeken op het juiste gewicht met behulp van een geautomatiseerd systeem. Vervolgens worden de gevulde kannetjes naar een koeling gebracht zodat de temperatuur van de gel daalt voordat de dop erop wordt gedraaid door een geautomatiseerd “dop-systeem”. Voordat de kannetjes in dozen worden verpakt controleert een röntgenmachine het gewicht van de doos om er zeker van te zijn dat de juiste hoeveelheid flessen erin zitten. Daarna worden de verpakte dozen door middel van robotarmen op pallets gezet. Nu het verpakkingsproces voltooid is worden monsters van het eindproduct naar het Quality Control Lab gebracht voor één laatste test. Zodra het testen zijn afgerond wordt het product verscheept naar één van onze vele distributiecentra.


Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg
Over het gehele productieproces worden er 158 individuele kwaliteitscontroles uitgevoerd. De productie van Forever Aloe Vera Gel is geperfectioneerd door een combinatie van de meest geavanceerde technologie, robuuste kwaliteitsprocessen en hoog-getrainde en gepassioneerde werknemers die constant werken om de hoge kwaliteit, waar Forever bekend om staat, te behouden. We zijn er trots op dat wij kunnen zeggen dat wij voldoen aan de normen die gelden in deze industrie, omdat het waarborgen van de kwaliteit van ons product in elk onderdeel van het productieproces geïntegreerd is. Om de marktleiderspositie te behouden voert AVA Quality als aanvulling op de geldende kwaliteitseisen extra kwaliteits- en proces controles uit. Elke taak, van het afwegen van elk ingrediënt tot het toevoegen van de ingrediënten aan de mengvaten, wordt onafhankelijk gecontroleerd en geverifieerd.
Het productieproces wordt uitgevoerd aan de hand van nauwkeurige instructies om er zeker van te zijn dat alle stappen worden gevolgd en dat er wordt voldaan aan de eisen van deze kritische controles. Op deze manier zijn we er van verzekerd dat elke keer exact hetzelfde product wordt gemaakt. Daarbij worden ook de machines voortdurend gecontroleerd en wordt het gereedschap, wat tijdens de productie wordt gebruikt, schoongemaakt en gesteriliseerd. Ook wordt met behulp van controles verzekerd dat alle onbewerkte materialen voldoende zijn getest en op de juist manier zijn bewerkt voordat ze worden verwerkt in de producten.