EEN 'FOREVER FIRST' VOOR ADAM MAY

UK Leader en GLT member Adam May is Forever Business Owner sinds begin jaren negentig. Hij had altijd al de gedrevenheid om zijn business sterker te maken, maar toch was hij sceptisch geweest toen hij voor het eerst met het Eagle Manager Programma kennismaakte.


Adam en andere global leaders erkenden wel de kracht ervan, maar dachten dat het te moeilijk zou zijn om te halen. Desondanks werkte Adam hard om Eagle Manager te worden in de eerste twee jaar, maar wist zich toch niet te kwalificeren. Dit jaar is het hem niet alleen gelukt om zijn doel te bereiken om Eagle te worden, hij deed meer dan dat en werd de eerste Diamond Sapphire Eagle Manager ooit binnen Forever!


De UK Editor van Forever, Kate Hodge, is door Adam bijgepraat en ze hebben het gehad over zijn verhaal en hoe hij deze monumentale mijlpaal heeft bereikt:


KH: Hoe heb je Forever ontdekt?
AM: Nadat ik afgestudeerd was aan de universiteit ben ik in Londen gaan werken; ik was beurshandelaar (en heb dat al die tijd, zeven jaar lang, met succes gedaan) maar het leven bestond uit niets anders dan geld verdienen zonder vrije tijd te hebben. Ik vatte toen het plan op om mijn eigen business te gaan runnen, dus heb ik samen met een aantal collega’s een bureau voor financiële dienstverlening opgezet.  Dit was net na de financiële crisis van de vroege jaren negentig, toen de rentevoet piekte op 16%. Het was echt een verschrikkelijke tijd om een financiële dienstverlening op te starten. Na tweeëneenhalf jaar ging deze zaak failliet en ik verloor echt alles – letterlijk alles. Ik zag mij genoodzaakt om weer bij een baas te gaan werken, wat ik echt verschrikkelijk vond, zeker nu ik eraan gewend was geraakt eigen baas te zijn.


Rond diezelfde tijd nodigde een vriend mij uit om met hem me te kijken naar een opportunity. Ik stond versteld – de getallen spraken voor zich. Wat het is met netwerk marketing is dat mensen denken dat het moeilijker is dan het is, terwijl het niet meer is dan een geometrische getallenreeks. Ik zag dit model van veel mensen die allemaal een stukje doen en bedacht mij dat zolang het simpel werd gehouden het snel te dupliceren was en een fantastisch inkomen op zou kunnen leveren. Ik schreef mij meteen in bij dat bedrijf (dat bedrijf was overigens niet Forever) en deed dit twee jaar totdat ik genoeg had gehad van dat bedrijf. Ik had echter van deze bedrijfstak zeker geen genoeg. 


Na mijn vertrek ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en vond toen Forever. Het klopte meteen. De producten bevallen mij, het bedrijf spreekt mij zeer aan en bovenal staat de ethiek mij zeer aan. Ik ben ooit begonnen in augustus 1993  en deed dit de eerste twee jaar nog parttime – ik kon nog zo’n 15 uur per week reserveren naast mijn drukke fulltime baan – en na zes maanden had ik al een inkomen van meer dan 2.000 pond per maand; binnen eenentwintig maanden zat ik al over de 5.000 pond per maand en wat mij voldoende vertrouwen gaf om het fulltime te gaan doen. Dit was in juli 1995.


Ik heb geen dag vakantie genomen in die eerste twee jaar; alles wat ik had aan vakantie besteedde ik aan het bouwen aan mijn Forever business. Mensen vragen mij vaak of het moeilijk was om aan mijn business te werken naast mijn fulltime baan, en dat zal het ook heus geweest zijn, alleen herinner ik mij dat niet meer omdat ik er nu zo’n fantastische levensstijl op nahoud. Mijn inkomen komt uit een behoorlijk aantal landen, ik heb mij gekwalificeerd voor Level 3 Chairman’s Bonus en onlangs ben ik erkend als eerste Diamond Sapphire Eagle Manager in de wereld. Ik ben ontzettend trots op mijn team en ben er ook trots op om deel uit te maken van team UK: we zijn nu al twee jaar op rij land nummer één en het is fantastisch om ook deze primeur te hebben. 


KH: was het een moeilijk proces om Diamond Sapphire Eagle Manager te worden?
AM: Het was zeker niet makkelijk. Ik was wel zo bevoorrecht dat ik mee heb kunnen doen aan de eerste meetings waarin het Eagle Manager Program werd besproken (zes jaar geleden) en toen de structuur ervan vast was gesteld, wisten alle mensen onder ons die in de hogere posities zaten dat het moeilijk zou worden om dat te bereiken. Als Diamond Sapphire Manager had ik tien verschillende downline legs nodig met een Eagle Manager in elk daarvan, dus ik wist dat het een uitdaging zou zijn.


Ik ben altijd de mening toegedaan geweest dat leaders zich overal voor dienen te kwalificeren, of dit nu erkend wordt of niet. Tijdens de eerste twee jaar van het Eagle Program moest ik toezien hoe iedereen maar naar Sardinië en Lake Tahoe ging en het zat mij niet lekker dat het mij niet lukte mij daarvoor te kwalificeren. Ik had de kwalificatie zelf wel gehaald – het Eagle Manager gedeelte dan – maar ik had slechts acht ‘legs’ en niet de tien die nodig waren. In 2014 en 2015 kwalificeerde ik mij om naar het Eagle Managers’ Retreat (EMR) te gaan omdat ik deel uitmaakte van het Global Leadership Team (GLT), maar ik was geen Eagle. In januari van dit jaar werd ik gebeld door Aidan O’Hare, de Executive Vice President van Europa en Marketing en hij vertelde mij dat het hoofdkantoor in Arizona eens goed naar de cijfers had zitten kijken en tot de conclusie was gekomen dat ik het dit jaar weleens zou kunnen gaan redden; ik kon tien ‘legs’ hebben. Dus ik meteen aan de gang, ik ging tot diep in mijn downline en om de zoveel weken hadden Aidan en ik even contact om te zien hoe ik ervoor stond. Op de laatste dag van april, de laatste dag van de kwalificatieperiode, vroeg ik om nog eens goed naar de cijfers te kijken – ik bleek toen geen tien ‘legs’ te hebben, het waren er maar liefst elf!
                                                                                                                                                      
KH: Hoe ziet een gemiddelde werkweek er nu voor jou uit?
AM: Ik focus mij nog steeds op het zelf sponsoren van mensen – ik vind dat echt heel belangrijk, als je mee wilt blijven tellen, het werkveld wilt kennen – en ik leer nog steeds heel veel. Of je bent groen en in de groei of je bent rijp en begint dan te rotten en ik ben dan liever groen en in de groei, dus ik zit altijd te lezen, ik kijk naar YouTube clips of luister naar audio-boeken. Er zijn zoveel geweldige dingen waar wij toegang toe hebben en die ons kunnen inspireren, die ons kunnen helpen in onze persoonlijke ontwikkeling en daarmee met netwerkmarketing; de dag dat je denkt alles wel te weten is de dag waarop je business terug begint te vallen!
Ik doe veel werk in mijn team. Ik doe veel aan coaching, skype vergaderingen en ik doe nog steeds veel één-op-één afspraken; in feite doe ik niet veel anders dan iemand die net met de business begint. Ik zit al bijna 23 jaar bij Forever, maar er zijn mensen die zich veel sneller ontwikkelen dan ik heb gedaan. Iets wat ik graag wil meegeven is dat u er zeker van moet zijn dat u een sterke business bouwt en niet ‘zomaar’ een business. 


KH: Dus waarom is het zo belangrijk om Eagle Manager te worden?
AM: Eagle Manager is belangrijk omdat het nieuwe Managers een tussenstap biedt naar de Chairman’s Bonus  en de Global Rally; het helpt Managers om hun business op te bouwen. Het is niet mogelijk om Eagle te worden zonder eerst Manager te zijn en Manager worden vergt drie tot vier maanden van consistent doorwerken en het hebben van ongeveer vijfentwintig mensen in je team. Om Eagle Manager te bereiken dient u 720 CC te doen in een jaar dat loopt van 1mei tot 30 april. Van deze CC’s dienen er 100 afkomstig te zijn van nieuw gesponsorde FBO’s met daarbij minimaal twee Supervisors in uw downline. Als u dat klaarspeelt kunt u naar de Eagle Manager’s Retreat, waar het dan ook is.  Een deel van de criteria voor Chairman’s Bonus is dat u 700 non-Manager case credits dient te doen, waarvan 150 afkomstig moeten zijn van nieuw gesponsorde FBO’s.  Daarbij dient u ook minimaal één Manager in uw downline te hebben die 600CC heeft omgezet. Als u die Manager niet heeft, dan heeft u in elk geval Eagle Manager bereikt en bent u al een eind op weg. Wanneer u dan uiteindelijk wel een Manager onder u heeft die 600 CC haalt, bereikt u zowel de Chairman’s Bonus als de Eagle Manager positie. Forever heeft het knap bedacht om van die tussenstapjes in te bouwen die een continue ontwikkeling van de business ondersteunen.
Elke manager, ongeacht de positie, zou moeten doen wat nodig is om het Eagle Manager onderdeel van de kwalificatie te halen. Het is onbelangrijk of u zich kwalificeert voor de Eagle Manager Retreat, maar het is belangrijk dat u uw teamleden kunt aankijken en zeggen “ik heb mijn best gedaan”. Als u dit blijft doen, dan zult u zich op een dag écht kwalificeren.  


KH: Wat kunnen mensen verwachten over te houden aan een Eagle Managers’ Retreat?
AM: Ik denk niet dat mensen het moeten zien als een vakantie; er wordt wel gewerkt op deze reis. U kunt er wel een aantal dagen aan vastplakken om er alsnog een vakantie van te maken, want Forever betaalt de vluchten, dus u hoeft alleen bij te betalen voor extra accommodatie, maar EMR moet u toch meer zien als een kans om met de besten van de besten onder elkaar te zijn. Het is één van de weinige keren dat u intensief en persoonlijk contact kunt maken met GLT leden, Level 3 Chairman’s Bonus cheque gekwalificeerden en andere mensen die veel bereikt hebben binnen Forever, om nog maar niet te spreken van Rex, Gregg en Aidan! Dit is een kans om getraind te worden door enkele van de top Forever Business Owners in de wereld; een kans om kennis op te doen  die nodig is als springplank voor uw business om naar het volgende level te komen – dat is waarom het zo belangrijk is.
Ik heb daarom een vraag aan u allen: als u zich niet kwalificeert voor Eagle Manager, hoeveel vaker gaat u dan kijken op de live stream op uw laptop wanneer alle anderen weg zijn naar de Eagle Managers Retreat of Global Rally?  Hoeveel Facebook posts gaat u dan nog ‘liken’ op andere mensen hun walls waar op te zien is hoeveel plezier ze wel niet hebben terwijl u daar maar thuis zit? Richt u zich op Manager, dan Eagle Manager en pak dan door vanaf daar. Als ik het kan, kan iedereen het!


Rex heeft ervoor gezorgd dat iedereen dezelfde kansen heeft; iedereen kan succesvol zijn binnen Forever. Het maakt niet uit wat uw achtergrond is, want Forever discrimineert niet op leeftijd, geslacht, religie, huidskleur of opleiding. Het gaat om gelijke kansen voor iedereen en we hebben allemaal toegang tot deze opportunity. Een paar jaar geleden hoorde ik iemand zeggen dat discipline enkele grammen weegt, maar spijt enkele tonnen. Laat deze opportunity daarom niet aan u voorbijgaan; het zou uw leven en dat van uw gezin weleens kunnen veranderen, forever. 

Gerelateerde Producten