Van Plant naar Product naar U: Alles over Aloe

Aloë vera vormt het hoofdbestanddeel van veel van onze fenomenale producten, wat de reden is dat we alleen de beste aloë selecteren om te oogsten. Er zijn 400 soorten aloë vera die in droge gebieden van de wereld voorkomen.  Er is één soort dat al millennia lang bekendstaat om zijn gunstige werking: de Aloe Barbadensis Miller. Het is veelzijdig en multifunctioneel; we kunnen het drinken en voor uiteenlopende doeleinden op onze huid aanbrengen. 


 
Forever voert zelf onderzoek uit, is gericht op innovatie en heeft een toegewijd team voor ontwikkelingsonderzoek. Dat maakt van Forever het enige aloë vera bedrijf ter wereld dat geheel verticaal geïntegreerd is. Wij doen er dan ook alles aan om u via de directe weg de beste Aloë Vera producten te bezorgen. 


PLANTAGES IN EIGENDOM


Bij Forever is het motto : “Zelfs het beste is niet goed genoeg voor ons”. Wij geloven dan ook dat we de lat hoog moeten leggen bij het begin: op onze aloëplantages. 


Om volledige controle te houden over de kwaliteit van onze aloë, hebben we eigen plantages die we zelf beheren. Deze plantages bevinden zich in de Rio Grandevallei in het zuiden van Texas en dan is er ook nog een plantage in de Dominicaanse Republiek van meer dan 2500 hectare – de grootste ter wereld. Wij beheren het hele proces, zoals het moment van planten, de selectie van planten, de methode van bevruchting of onkruidverdelging en het moment van oogsten, gevolgd door de verwerking, opslag en levering. Het grote voordeel hiervan is dat wanneer de bewerkte aloë vera aankomt bij onze verwerkingsplaatsen, er geen enkele twijfel kan bestaan over de herkomst en kwaliteit van de gebruikte grondstof. 


We zijn erop gericht om voor de meest krachtige producten te zorgen die er te krijgen zijn. In onze optiek heeft de natuur ons met aloë een fantastisch cadeau gegeven en onze wetenschappers zijn er dan ook op gefocust om de kwaliteiten ervan optimaal te benutten. Dat is de achterliggende gedachte wanneer er gezocht wordt naar steeds weer nieuwe manieren van oogsten en verwerken; ontwikkelingen die als doel hebben om de aloë zo vers mogelijk te houden en zo de goede eigenschappen optimaal te benutten.


Nog altijd planten, oogsten en verwerken wij de aloë met de hand om de kwaliteit tot in detail te kunnen waarborgen. Door de uitgekiende balans tussen grondsoort, temperatuur en de hoeveelheid regenval, kweken wij planten van optimale kwaliteit. Op onze plantages in de Dominicaanse Republiek groeien meer dan 30 miljoen planten en wordt er één miljoen pond Aloë per week geoogst. 


DE HOEKSTEEN VAN ONZE BUSINESS
Toen de oprichter van Forever Living, Rex Maughan, zich een voorstelling maakte van wat er van Forever zou worden, stond het voor hem voorop dat hij in staat moest zijn om producten van de hoogste kwaliteit ter wereld in de markt te zetten. Deze houding ten opzichte van de kwaliteit is nooit veranderd en Rex heeft dan ook nooit concessies gedaan. 


Forever Living eist niets minder dan een volmaakte kwaliteit van de aloë vera die geoogst wordt en het behoud hiervan bij elke stap in elk productieproces. Wij spannen ons dan ook tot het uiterste in om ervoor te zorgen dat het in topvorm verkeert wanneer het op de verwerkingsplaatsen aankomt.


De bladeren worden binnen enkele uren na de oogst verwerkt, zodat we kunnen garanderen dat de aloë vera gel intact blijft en al zijn inherente kwaliteiten bewaard blijven. Hierdoor werken wij op elk punt in het productieproces met het puurste basismateriaal dat er op deze wereld bestaat. 


Het zal u inmiddels duidelijk zijn geworden dat we altijd met Aloë Vera bezig zijn. Niet alleen is deze  prachtige plant onze inspiratiebron, maar vormt ook de basis voor onze productlijnen die zich alsmaar blijven ontwikkelen, of het hierbij nu gaat om huidverzorging, cosmetica of supplementen.


Het is voor ons ontwikkelingsteam de motor voor steeds verdergaande innovaties en stelt ons in staat om ieder jaar met nieuwe en betere producten te komen. Het is al eerder gezegd, maar “Hoe beter we Aloë Vera leren kennen, hoe meer we ervan houden!”