Aloë zoals de natuur het heeft bedoeld

Natuurlijke producten, klimaatverantwoord geproduceerd vlees en Fairtrade-voedingsmiddelen worden steeds populairder. Het is dan ook geen toeval dat organisaties consumenten informeren over de herkomst van de ingrediënten van hun producten.


Mensen willen - terecht - weten waar hun eten en drinken vandaan komt. Forever Living is trots op haar ‘van plant naar product naar jou-filosofie’. Onze handelswijze komt niet voort vanuit de drang om ‘cool’ te zijn; ons uitgangspunt is het juiste te doen met aloë vera.


Forever Living is een zogeheten verticaal geïntegreerde organisatie. Dit betekent dat we niet alleen eigenaar zijn van en toezichthouder op het volledige productie- en distributieproces, maar ook van de plantages waar de aloë vera op groeit. Het vertrouwen in de herkomst en kwaliteit van onze producten is zo groot, dat we met trots de naam ´The Aloe Vera Company´ voeren. Het kan haast niet anders dat jij ook zo positief bent na het lezen van dit blog, dat gaat over het productieproces en de zuiverheid van onze producten.


Vanaf het moment dat de aloë vera wordt geplant, wordt elke stek met de grootst mogelijke zorg grootgebracht. Met als resultaat dikke, groene bladeren, die vlezig en sterk zijn. Na ongeveer en een jaar zijn de onderste bladeren van de plant volwassen en dan worden ze stuk voor stuk met de hand geplukt. Om de maximale hoeveelheid pure aloë vera eruit halen, worden alleen de bladeren die volgroeid zijn geoogst.


Nadat ze zijn geplukt, gaan de bladeren naar een van onze lokale verwerkdepots waar ze worden gewassen en gesneden. We wassen elk blad twee keer zorgvuldig voordat het met de hand wordt gesneden. Deze arbeidsintensieve werkwijze garandeert dat de schors helemaal wordt verwijderd en dat de werkzame gel in het blad behouden blijft. De volgende stap is een uitgebreide kwaliteitscontrole van de aloë vera gel. Eventuele onzuiverheden worden verwijderd en dan wordt de gel opgeslagen in aseptische tanks tot ze verder wordt verwerkt. Om alle goede eigenschappen van de aloë te behouden, wordt dit hele proces binnen zes uur na de oogst voltooid.


Gedurende het aseptische proces wordt de aloë op een speciale manier verhit om de goede eigenschappen en versheid te behouden. Dit proces vermindert ook de hoeveelheid slechte bacteriën zonder het gebruik van conserveermiddelen. De pure aloë vera gel wordt vervolgens verpakt in grote bakken om onder optimale omstandigheden te worden getransporteerd.


Elk jaar komt er meer dan 30 miljoen liter aloë vera gel van de plantages. Het eerste station is ‘Aloe Vera of America’ (AVA), dat is gevestigd in Dallas (Texas, VS). Dit is het centrum van veel bedrijfsactiviteiten. Hier vindt bijvoorbeeld ook productonderzoek en -ontwikkeling plaats - met gebruikmaking van de nieuwste technologie. Vanuit AVA gaat de aloë de wereld over.


Zodra de gel en aanvullende ingrediënten zijn aangekomen bij de fabriek, vindt hierop ingangscontrole plaats. Met maar liefst 99,7% aloë vera gel uit de kern van de bladeren, komt de Forever Aloe Vera Gel heel dicht bij het resultaat wanneer je zelf een vers aloë vera blad opensnijdt. We voegen er waardevolle vitamine C aan toe. En aan de formules van Forever Aloe Berry Nectar en Forever Aloe Peaches voegen we ook fruitsap en -concentraat toe voor een heerlijke fruitsmaak.


Vervolgens ondergaat het product nogmaals een korte verhitting. We doen dit om bacteriën te doden en de kwaliteit van het eindproduct te kunnen waarborgen zonder conserveermiddelen. Daarna gaat het product naar de verpakkingslijn.


De Tetra Pak-verpakkingen die we gebruiken, worden plat aangeleverd en krijgen hun definitieve vorm als ze worden gevuld in een aseptische vulmachine met de aloë vera drank. Als dit is gebeurd, wordt de dop erop gezet. De één-na-laatste laatste stap is het uitvoeren van diverse kwaliteitscontroles op het eindproduct en dan gaan de dranken op transport naar liefhebbers over de hele wereld.


De lokale distributiecentra van Aloe Vera of America en Forever Direct in Nederland zorgen voor levering van onze producten in 158 landen. Het distributieproces in eigen beheer regelen resulteert in controle over levertijden tegen zo laag mogelijke kosten en optimale zorg voor de producten tot ze bij de klant worden afgeleverd.


De distributiecentra in de Verenigde Staten en in Nederland nemen de rechtstreekse levering van orders vanuit 12 landen volledig voor hun rekening. Met inzet van complexe en technologisch hoogwaardige technieken wordt jouw bestelling zorgvuldig en efficiënt verpakt, om vervolgens bij jou te worden bezorgd.


Onze bedrijfsfilosofie, die zoals gezegd ‘van plant naar product naar jou’ als uitgangspunt heeft, resulteert in kostenefficiënte productie- en distributieprocessen. Maar nog veel belangrijker: onze werkwijze garandeert de beste productkwaliteit op elk moment in deze processen. Jij kunt er dus op vertrouwen dat je het beste krijgt dat aloë vera te bieden heeft.