BERICHT VAN HET VOORFRONT – AVA’S LAATSTE ONTWIKKELINGEN

Jim Boggus vertelt over de ontwikkelingen van AVA


Jim Boggis, Productie manager bij Aloe Vera of America houdt toezicht op het proces van het samenstellen en mengen van de Forever producten. Ook heeft hij leiding over het verpakken van de producten. Als Aloe Vera of America een chocoladefabriek was dan hadden we Jim ‘Willy Wonka’ genoemd…


 


”Ik hou zoveel van de producten, omdat ik weet wat erin zit. Het geeft mij een goed gevoel dat ik de producten aan mijn familie kan geven en dat ik voor 100% kan vertrouwen op de kwaliteit. Ik hou ervan om ergens het beste in te zijn. Wat wij produceren bij AVA ondersteunt duizenden mensen op lokaal gebied en helpt miljoenen mensen over de hele wereld. Het is een geweldig gevoel en ik ben erg trots op wat ik doe”. – Jim BoggisJim zijn laatste project, de installatie van een VMI platform, is één van AVA’s grootste investeringen die het productieproces van de huishoudelijke producten en cosmetica verfijnd. Volgens Jim is dit de beste en meest geavanceerde technologie die beschikbaar is voor de productie van cosmetica en huishoudelijke producten. Het is ook de grootste, meest geavanceerde in zijn ontwerp en in gecombineerde capaciteit de beste ter wereld. Boggis zegt “we hebben de Rolls Royce onder de mengtechnologie bij AVA”. Hij heeft met de beste bedrijven samengewerkt om deze op maat gemaakte verpakkings- en meng installatie te ontwikkelen. Het is een verbetering die ongeveer 5.5 miljoen heeft gekost. De mengtechniek van de tank bestaat uit drie typen beweging, zodat de ingrediënten worden toegevoegd zonder dat we op een ladder hoeven te staan. Dit betekent dat we de onbewerkte ingrediënten direct in de tank stoppen. Op deze manier hoeft het product niet door een secundair proces te hercirculeren. Het hele proces zit nu in één vat.Dit is allemaal heel mooie technologie, maar wat betekent dit nu eigenlijk? AVA kan nu zijn producten veel sneller produceren! Bijvoorbeeld: het duurde eerst ongeveer 24 uur om een fles Aloe MPD 2X Ultra te maken, met deze nieuwe technologie duurt het nog maar 8 uur! Forever Living Products is bereid om zo’n grote investering te doen omdat wij de komende 30, 50, zelfs 100 jaar willen blijven bestaan waarbij de producten nog steeds van de hoogste kwaliteit, het veiligst en de meest efficiënte producten op de markt zijn. Andere bedrijven hebben Jim verteld dat onze meng- en verpakkingstechnologie de beste is die zij ooit ter wereld hebben gezien. Jim zegt trots dat veiligheid, kwaliteit en efficiëntie onze prioriteiten zijn en dat ons VMI platform het juiste gereedschap is voor deze taak.


Onze FBO’s kunnen er zeker van zijn dat we de meest geavanceerde technologie gebruiken voor onze producten. Forever gaat de industrie herdefiniëren. Het is niet de vraag of we dit voor elkaar krijgen, maar een kwestie van wanneer dit gebeurt! Dit is nog maar een momentopname van wat de ontwikkelingen zijn bij AVA. Bezoek ons regelmatig voor meer artikelen over de laatste ontwikkelingen en meer, zodat u er van verzekerd blijft dat u de beste kwaliteit producten in de hedendaagse internationale markt (ver)koopt.

Gerelateerde Producten