ZDRAVSTVENI SAVETI ZA POVRATAK U ŠKOLU

Kada razmišljamo o povratku u školu, hrana je često prva stvar na spisku. Roditelji brinu o tome šta će im deca jesti za ručak i užinu i kako da budu sigurni da im deca dobijaju odgovarajuće količine ključnih hranljivih sastojaka da bi dobro učila.

Kada razmišljamo o povratku u školu, hrana je često prva stvar na spisku. Roditelji brinu o tome šta će im deca jesti za ručak i užinu i kako da budu sigurni da im deca dobijaju odgovarajuće količine ključnih hranljivih sastojaka da bi dobro učila. Povratak u školu obično podrazumeva i domaće zadatke i mnogo vannastavnih aktivnosti, što može za sobom povući manje slobodnog vremena te zakomplikovati pripremu i planiranje zdravih obroka i užina.

Ali nema razloga za strah. Evo 5 brzih saveta koji će Vam pomoći da maksimalno iskoristite svoje ograničeno vreme.

Započnite dan energetski bogatim doručkom.
Istraživanja pokazuju da deca koja redovno jedu nutritivno izbalansiran doručak postižu bolje rezultate na testovima i bolje se ponašaju od dece koja ne doručkuju. U doručak mogu spadati jaja, integralni tost ili ovsene pahuljice i voće ili proteinski šejk sa voćem i jogurtom. Ako Vaše dete jede musli, proverite da li ima najmanje 3 g vlakana i manje od 6 grama šećera. Mnogi marke muslija sada sadrže dodatne proteine i vlakna, tako da postoji širok izbor.

Napravite plan za obrok i spakujte namirnice unapred.
Podelite povrće i voće na porcije i spakujte ih u plastične kese, uredno poređajte komade sira ili flašice sa vodom kako biste mahnitu jutarnju jurnjavu zamenili praktičnim, rutinskim uzimanjem potrebnih stvari.

Izbegavajte fabrički upakovane, prerađene namirnice.
Ovakve namirnice obično sadrže visok nivo šećera, natrijuma i masti. Umesto toga, probajte da u svaki obrok uključite protein, komad voća i komad povrća i neka bude što je svežije moguće.

Zabavite se užinom.
Neka vreme za užinu posle škole postane vreme zabave tokom kog se opuštate nakon radnog dana. Probajte različito voće ili povrće, šejkove ili integralne krekere i sir dok sa decom razgovarate o tome kako su provela dan ili im pomažete da krenu da rade domaći zadatak. Isecite voće i povrće u zanimljive oblike, a za decu to učinite delom njihove rutine posle škole.

Dodajte proizvod sa izbalansiranim vitaminima i mineralima za decu.
Kako biste se dodatno osigurali da Vam deca dobijaju sve vitamine i minerale neohpodne za optimalno zdravlje i rast, odaberite dodatak ishrani koji će Vam obezbediti još veću sigurnost.

Na kraju, dajte primer svojim delom.
Teško je tražiti od dece da prihvate zdravu ishranu ako mi kao roditelji to ne činimo. To takođe znači da i mi svakodnevno treba da uzimamo dodatak vitamina i minerala kao sopstvenu polisu osiguranja.

Naučnici kompanije Forever znaju koliko je teško dobiti optimalnu ishranu i jesti zdravo svakog dana u današnjem ubrzanom svetu, pa smo osmislili revolucionarne, izblanasirane formule za decu i odrasle kako bismo vam pružili dodatno osiguranje da cela Vaša porodica dobija preporučene dnevne doze vitamina i minerala.

Forever Kids© multivitamin za žvakanje formulisan je bez veštačkih boja ili konzervansa, a fitonutrijentska osnova potiče od hranljivih namirnica poput šargarepe, cvekle, brokolija, španaća, borovnice, jabuke, brusnice, paradajza i jagode. Takođe sadrži patentirane chelated minerale, koji predstavljaju najbezbedniju i najbolje apsorbovanu dostupnu formu minerala. Vašoj deci i Vama će se dopasti prirodni ukus grožđa, a Vi ćete uživati u jednoj brizi manje.

Forever Daily™ je revolucionarna formula koja donosi optimalne količine važnih prirodnih fitonutrijenata, bioflavonoida, vitamina i minerala, uz zaštićenu mešavinu voća i povrća. Ova jedinstvena formula osmišljena je tako da hrani i štiti naša tela ispunjavajući nedostatke po pitanju hranljivih sastojaka u našoj svakodnevnoj ishrani i da na taj način obezbeđuje optimalno zdravlje i vitalnost.

Povezani proizvodi