Ötletek iskolakezdéshez

Amikor sorra vesszük, hogy milyen kérdések merülhetnek fel az iskolakezdéssel kapcsolatban, akkor az étkezés mindig a lista élén áll. A szülőket gyakran aggodalom tölti el, hogy mit fog ebédelni és uzsonnázni a gyermekük, illetve biztosítják-e neki a megfelelő mennyiségű tápanyagokat, hogy jól tudjon teljesíteni.

Az iskolakezdéssel járnak a házi feladatok és az iskolán kívüli különórák is, amitől még kevesebb a szabadidő, ami megnehezíti, hogy egészséges ételeket állítsunk össze.

Az alábbiakban 5 gyors tippet mutatunk be, hogyan hozd ki a maximumot a kevés idődből.

Kezdd a napod energikus reggelivel!
Bebizonyított tény, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen tápanyagokban gazdag reggelit fogyasztanak, jobb eredményeket érnek el és jobban viselkednek, mint azok a társaik, akik nem reggeliznek. A reggeli tartalmazhat például tojást, teljes kiőrlésű pirítóst, zabpelyhet és gyümölcsöt vagy protein turmixot, gyümölcsökkel és joghurttal. Ha a gyermeked szereti a gabonafélékből készült ételeket, akkor bizonyosodj meg róla, hogy az étel minimum 3 gramm rostot és kevesebb, mint 6 gramm cukrot tartalmaz! Manapság a gabonák már magukban foglalják a proteint és rostanyagot, nagyszerű választék van.

Tervezd meg a menüt és pakolj előre!
Oszd szét a zöldségeket és a magokat műanyag zacskókba, sorakoztasd fel a gyümölcsöket és a vizet, így reggelente ahelyett, hogy a nagy sietségben készítenéd el, csak felkapod és indulhatsz is!

Kerüld a félkész ételeket!
Ezekben az ételekben magas a cukor-, nátrium- és zsírtartalom. Ehelyett minden étkezésnél próbálj friss, proteinben gazdag ételeket, zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani.

Élvezd az uzsonnát!
Tedd élvezetessé az iskola utáni csemegézést! Miközben arról beszélgettek, hogy milyen napjuk volt a gyerekeknek, vagy miközben a házi feladatot írják, tálalj fel különböző gyümölcsöket és zöldségeket, turmixokat vagy teljes kiőrlésű kekszeket és sajtot! Vágd a zöldségeket és gyümölcsöket vicces formákra és fogyasztásuk legyen mindennapi iskola utáni rutin!

Egészítsd ki gyerekeknek való vitaminokkal!
Válassz egy kiegészítő terméket, ami minden extrát tartalmaz és megbizonyosodhatsz róla, hogy gyermeked megkapja az optimális mennyiségű és összetételű vitamint és ásványi anyagot.

Végül pedig: légy te az élő példa. Nehéz megtanítani a gyerekeknek, hogy tápanyagban gazdag ételeket fogyasszanak, ha a szülő maga sem figyel oda erre. Ez szintén emlékeztet arra, hogy ne felejtsük el bevenni a napi vitamin és ásványi anyag kiegészítőnket a saját érdekünkben.

A Forever kutatói tudják, hogy a mai rohanó világban mennyire nehéz odafigyelni, hogy minden nap biztosítsuk szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat és, hogy egészségesen étkezzünk. Ezért egy forradalmian új formulát fejlesztettünk ki felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt, hogy az egész család megkapja a napi szinten ajánlott vitamin és ásványi anyag szükségletet.

Forever Kids
Minden nap adja meg a gyermekeinek a szükséges tápanyagokat a Forever Kids Multivitamin rágótablettával. Ezek a finom multivitaminok a felnőttek és a két évnél idősebb gyermekek számára biztosítják a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, vasat és növényi hatóanyagokat.

Forever Daily
Az AOS komlpexnek köszönhetően az egyik legjobb ásványi anyag összetételű termék. Ez az új tulajdonságokkal rendelkező formula aloéval kombinálva 55 különböző tápanyagot tartalmaz, melyek biztosítják a napi szükségletünkhöz elengedhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat.

Kapcsolódó termékek