Construiți-vă o afacere echilibrată

Forever nu este doar o afacere bazată pe a-i ajuta pe alții să găsească echilibrul în viața lor. Este o afacere care dovedește că, prin armonie, pot atinge un succes incredibil. Când am conceput stimulentul Eagle Manager în 2011, știam că trebuie să-i ajute pe FBO în fiecare aspect al afacerii lor. Trebuie să-i încurajeze să-și găsească ritmul și echilibrul care să creeze momentum și să genereze succes.


Eagle Managerii noștri sunt dovada că echilibrul conduce la realizări. Îndeplinind fiecare dintre cerințele de bază ale acestui stimulent, Eagle Managerii se mențin într-un echilibru care le determină afacerile să avanseze constant. Aceste cerințe de bază sunt: să acumuleze cel puțin 720 p.c. totale, din care cel puțin 100 p.c. noi, plus să sponsorizeze personal și să dezvolte doi Supervizori noi în timpul perioadei de calificare, să fie Activi și calificați la Bonusul de Conducere.


Aceste cerințe de bază sunt construite în jurul celor 4 principii fundamentale Forever: recrutarea, fidelizarea, dezvoltarea și productivitatea, care ne arată cum ne putem evalua echilibrul, la nivel individual și de companie deopotrivă.


Recrutarea: o măsurăm prin numărul de oameni care acceptă oportunitatea Forever și plasează o primă comandă. În cadrul cerințelor pentru Eagle, se cuantifică prin dezvoltarea noilor Supervizori.


Fidelizarea: numărul comenzilor repetate din liniile voastre inferioare ne arată cum vă descurcați la capitolul fidelizare. În cadrul cerințelor pentru Eagle, se calculează în cadrul celor 720 p.c. totale.


Productivitatea: să folosești mai multe produse și să le faci cunoscute cât mai multor persoane este cea mai bună modalitatea de a descrie acest Reper al Măreției. Se măsoară împărțind valoarea totală a comenzilor din echipele voastre la numărul total de oameni care au plasat comenzi. În cadrul cerințelor pentru Eagle, se cuantifică prin cele 100 p.c. noi, pe măsură ce îți construiești și îți dezvolți afacerea.


Dezvoltarea: arată cât de bine se dezvoltă afacerea ta Forever. FBO din liniile tale inferioare avansează în Planul de Marketing sau se califică la diferite stimulente?


După cum probabil vă imaginați, dacă te concentrezi prea mult asupra unuia dintre cele patru repere sau nu acorzi suficientă atenție altuia, afacerea ta Forever nu va fi în echilibru. Dacă, în schimbi, te ocupi de fiecare în mod echilibrat, vei avea o privire de ansamblu mult mai sănătoasă asupra afacerii tale și te vei bucura de noi oportunități de creștere și perfecționare.


Dacă nu te-ai calificat Eagle Manager în acest an, nu fi descurajat. Gândește-te, în schimb, care dintre cele patru Repere ale Măreției poate fi îmbunătățit. Ce poți face pentru ca afacerea ta Forever să fie în echilibru? Abia aștept să te văd zburând cât mai sus!


Continuă să zâmbești,


 


Gregg Maughan


Președinte Forever Living Products Intl.

Related Products