Izgradnja nasljedstva

"Smisao života nije samo sreća. Potrebno je biti koristan, častan, suosjećajan…potrebno je stvoriti razliku između življenja i životarenja."- Ralph Waldo Emerson


Proteklih tjedana, Foreverova je obitelj pretrpila nevjerojatne gubitke; izgubila je Foreverove Poslovne suradnike, vođu industrije, Zemaljskog Managera. Ne mogu vam opisati koliko me rastužila vijest i koliko sam razmišljao o njihovim obiteljima i bližnjima u ovom teškom razdoblju. Dok sam razmišljao o svakom od njih, pogodila me spoznaja da su napustili našu Forever obitelj i svijet. 


Kroz suosjećanje, naporan rad i predanost da pomažu drugima, svaka je od ovih osoba ostavila nasljedstvo koje će imati neopisiv utisak na zajednice u kojima su živjeli, njihove domovine i, zapravo, cijeli svijet. Iako nas je duboko potreslo saznanje o njihovom odlasku, kroz služenje drugima, njihovo će nasljedstvo zauvijek živjeti.


Jedno od ovih ljudi, bilo je utjelovljenje predanosti. Izgradio je uspješno Foreverovo poslovanje u jednoj od najvećih zemalja, kada je u pitanju površina zemlje, s najmanjom gustoćom stanovništva. Kada su vam najbliži susjedi udaljeni desetke kilometara i odvaja vas nepristupačni teren, morate godinama raditi jako predano želite li polučiti uspjeh. Svaki kilometar koji je proputovao kako bi podijelio svoju strast prema Foreverovim proizvodima i poslovanju, bio je djelić koji je pomogao izgraditi njegovo nasljedstvo.


Drugi je otvorio vrata poslovanju u svojoj zemlji i naveo druge da slijede njegov put; njegova dobrota i motivacija, izravno su utjecale na uspjeh mnogih Poslovnih suradnika, ali baš nikada nije zahtijevao biti u centru pažnje. Spoznao je vrijednost veličanja tuđeg uspjeha i uzdizanja drugih kako bi ostvarili svoje snove. Svaki smiješak i lijepa riječ, svaka vrijednost utkana u Poslovnog suradnika, predstavlja djelić njegovog nasljedstva.


Ponekad imamo dovoljno sreće da nam se presijeku putevi s pojedincem čiji je duh veći od života. Ova je članica Foreverove obitelji postala vođom u našem poslovanju, ne samo u svojoj državi, već u cijelom svijetu. Njezina je strast doista bila zarazna; vjera u podizanje ljudi koji su je okruživali i nepokolebljivost, širili su se oko nje kao požar koji bi zahvatio sve one koji su bili dovoljno sretni da uspiju porazgovarati s njom. Svaka osoba kojoj je prenijela znanje i svoju inspiraciju, dodatak su njezinom nasljedstvu.


Pouke koje smo naučili od ovih pojedinaca su brojne: svakoga dana nam se pruža nevjerojatna prilika stvoriti djelić vlastitog nasljedstva. Svaki odabir, svaki život koji dotaknemo i svaki život koji dotakne nas – to su veze i utisci koji zaista prave razliku između životarenja i življenja!


Zauvijek vaš,


Rex Maughan


 

Srodni proizvodi