Stvaranje temelja koji traje

U jeku uraganskih razaranja koja su pogodila Sjedinjene Američke Države i Karipsko otočje, Ruth, cijela Foreverova organizacija i ja, želimo izraziti najdublju sućut svima koji su izgubili svoje domove, voljene ili su na bilo koji način pogođeni katastrofom. Tek kada smo zatečeni ovakvim događajima, shvaćamo koliko smo zapravo otporni kao zajednica i koliko smo moćni kada radimo zajedno. No, nešto drugo mi je sinulo tokom promišljanja o katastrofi koja je zadesila SAD i Karibe: pripreme koje su mnogi gradovi i gradski službenici obavljali unaprijed, pomogle su dugoročnoj otpornosti daleko više od kratkoročnih napora.


 


Planiranje je ključna stvar, u protivnom su naši pothvati i odluke samo brza promišljanja koja mogu imati kobne posljedice. Kada gledam vijesti, slušam priče dužnosnika o planiranju koje se sastojalo od tjedana, ponekad i godina razvijanja strategija za zajednice, sve kako bi ih pripremili za ovakve i slične nepogode. Svake godine poboljšavaju svoje planove i strategije, čak i u slučaju da oluje nisu toliko jake. Takvo dugoročno planiranje stvara jake ljude i zajednice, dovoljno jake da se odupru nečem snažnom kao što je uragan. Ono što je najvažnije, planiranje im daje snage da kasnije ponovo grade i obnavljaju, unatoč šteti koju nisu mogli spriječiti. Planiranje uključuje i razvijanje građevina i konstrukcija, imajući na umu uragane; sagrađene su kako bi se oduprle vjetru i naletima uragana, čuvajući u svojoj unutrašnjosti ono najvažnije.


 


Kada posjedujete vrijednost koju želite zaštititi, koje ste napore spremni uložiti u to? Koliko daleko ste spremni ići kako biste osigurali ono što je vama bitno? Foreverovom Poslovnom suradniku je bitno zaštititi poslovanje i trud koji je uložen u njega. Tajna je u stvaranju dubokih temelja i strukture, kako bi poslovanje izdržalo ekonomske promijene ili neki drugi izazov koji ćete putem morati savladati.


 Uvijek se iznova pokaže da je poslovanje koje ima duboke korijene te je izgrađeno na čvrstim temeljima, dugoročno poslovanje. Ono što morate napraviti jest razviti infrastrukturu i graditi na čvrstim temeljima kako biste se oduprijeli vanjskim pritiscima. Osnažite svoj posao timom koji dijeli iste poglede na svijet. Nije dovoljno imati hrabrosti suprotstaviti se oluji, potrebni su nam hrabrost i intuicija kako bi planirali za stvari koje se još nisu desile.


 Hvala svima koji su pomogli Forever Givingu u naporima otklanjanja štete nanesene uraganom. Uz pomoć vaše velikodušnosti, Forever Giving je donirao desetke tisuća obroka za pogođena područja organizaciji Rise Against Hunger. Forever će nastaviti pomagati na sve moguće načine, a vaši će doprinosi pomoći da ostavimo utisak i u budućnosti. 


Zauvijek vaš,
Rex Maughan


CEO, Forever Living Products