Találd meg az egyensúlyt az üzletedben!

Van egy gyermekvers, amit néhányan talán ismertek. Két szereplője van, Henry és Liza, akik egy lyukas vödörről beszélgetnek. Ez a dal egy patt-helyzetet ír le: Henrynek ugyanis van egy lyukas vödre, Liza szerint meg kellene javítania. Ahhoz, hogy rendbe tegye a lyukas vödröt, nádszálakra van szüksége, amit viszont csak fejszével tudna levágni. A fejszét előbb élesíteni kellene, de az élesítéshez használt követ be kell nedvesíteni, amihez vízre volna szükség. Csakhogy Henry egyedül a lyukas vödörrel tudna vizet hozni…


Mi köze mindennek a Forever üzletépítéshez? Hát az, hogy a hosszantartó sikerhez egyensúlyra van szükség. A négy alapelv – toborzás, megtartás, termelékenység és fejlődés egyensúlyára kell törekedned. Ha nagyon-nagyon sok embert léptetsz be, de ők nem élvezik a Forever által nyújtott élményt hosszú ideje, akkor ezzel te keveset nyersz. Úgy, mint Henry, aki a lyukas vödörbe önt vizet, és akárhányszor belenéz arra számítva, hogy tele lesz, mindig csalódnia kell.


Az üzleted növekedésének része az, hogy megbizonyosodsz arról, megelőzted a lyukak keletkezését, és mindent megjavítasz, ami csak adódik. Lássuk, mi a három leggyakoribb lyuk, ami kialakulhat az üzletedben, és ezeket hogyan kerülheted el!


Következetlen utánkövetés


Fogyasztóidat, és az új Forever Üzleti Partnereidet figyeld folyamatosan! Légy biztos abban, hogy mindenük megvan, amire szükségük lehet! A fogyasztók számára állíts fel egy rendezett és utánkövethető beosztást, amely mindenképpen írásos, és személyre szóló! Ne hivatkozz a memóriádra, mert az túlságosan következetlen lehet, és bizony nem egyszerű visszaemlékezni arra, ki mit vásárolt, és kinek mire van épp szüksége.


Irreális elvárások


Ne tegyél olyan ígéreteket, amelyeket nem akarsz, vagy nem tudsz betartani! Inkább veszíts el egy fogyasztót vagy egy potenciális üzleti partnert, minthogy „túlígérd magad” és kevesebbet teljesíts. Az üzletünkben nincsenek kerülőutak. Nincs szükségünk arra, hogy kedvezményt adjunk az árból, vagy irreális elvárásokat támasszunk bárkivel szemben egy vágyott szint elérése érdekében.


Nem hatékony kommunikáció


Légy biztos abban, hogy a csapatod tudja, mi történik. Lásd el mindnyájukat a számukra releváns és pozitív információkkal! Bizonyosodj meg arról, hogy az üzenetet hatékonyan kommunikálod! Az információátadás egyfajta stratégiai tervezés annak érdekében, hogy elkerüljük azt, hogy bárki összezavarodjon. És persze senkit ne vezessünk félre!


Biztos vagyok abban, ha csupán e három terület tökéletesítésén dolgoztok (és ezzel helyreállítjátok a négy alapelv közti egyensúlyt), már annak erőteljes pozitív hatása lesz az üzletetekre. A lényeg az, hogy ezután nem kell beszélnünk lyukas vödrökről, csak arról, hol találtok még nagyobb vödröt, mert a nálatok lévő már csordultig tele van!


Mindig mosolyogjatok!


Gregg Maughan