CREËER BALANS IN UW BUSINESS

Er is een kinderliedje wat velen van u ongetwijfeld weleens gehoord hebben. Het is het liedje over Henry en Liza die het over een lekkende emmer hebben. Het liedje beschrijft een patstelling: Henry heeft een lekkende emmer en Liza vertelt hem deze te repareren. Om dat te kunnen doen, heeft hij stro nodig. Om het stro te kunnen snijden, heeft hij een mes nodig. Om het mes te slijpen, moet hij de slijpsteen nat maken. Om de steen nat te maken, heeft hij water nodig. Maar… de lekke emmer is de enige manier om water te halen.


Wat dit te maken heeft met het bouwen van een Forever business is dat succes op de lange termijn draait om balans. U moet altijd streven naar een goede balans tussen de vier basisprincipes (4Core) Rekruteren, Retentie, Productiviteit en Ontwikkeling. 
Als u veel mensen rekruteert, maar zij zetten niet door om lang te genieten van hun Forever ervaring, dan heeft u weinig bereikt. Net zoals Henry, giet u water in een lekke emmer en elke keer dat u in de emmer kijkt en verwacht dat deze vol is, bent u teleurgesteld. Onderdeel van het groeien van uw business is voorkomen dat er gaten ontstaan en door deze te repareren als ze ontstaan.


Hier is de top drie van meest voorkomende gaten die u misschien ook in uw business ervaart én hoe u deze kunt voorkomen: 


Inconsistente opvolging: volg het contact met uw klanten en nieuwe FBO’s regelmatig op. Zorg ervoor dat zij ontvangen wat zij nodig hebben. Maak een gedisciplineerd opvolgschema voor uw klanten, duidelijk genoteerd en gepersonaliseerd. Vertrouw niet op uw geheugen aangezien het te inconsistent en stressvol kan zijn om proberen te onthouden wie wat gekocht heeft en wie wat nodig heeft.


Onrealistische verwachtingen: doe geen beloftes die u niet wilt of kunt nakomen. Het is beter om een klant of potentiële FBO te verliezen dan om te veel te beloven en te weinig te leveren. Er zijn geen sluiproutes in onze business. We hoeven geen kortingen te geven of onrealistische verwachtingen te scheppen over iemands succes. 


Ineffectieve communicatie: zorg ervoor dat uw groep weet wat er gaande is. Geef hen alle relevante en positieve informatie die u kunt geven. Zorg dat u zeker weet dat u de boodschap effectief overbrengt. Informatie delen vergt een gedetailleerde planning om te voorkomen dat er verwarring ontstaat of dat u iemand op het verkeerde been zet. 


Ik ben ervan overtuigd dat wanneer u deze drie aspecten op orde houdt en een balans bewaart tussen de vier basisprincipes (Rekruteren, Retentie, Productiviteit en Ontwikkeling) dit een positieve en krachtige impact op uw business zal hebben. Dan hebben we het niet meer over lekkende emmers, maar over waar we een grotere emmer kunnen vinden nu degene die we hebben overloopt!


Keep Smiling,


Gregg Maughan 

Gerelateerde Producten