„ŽIVOT MI SAD IZGLEDA PREDOBRO DA BI BIO ISTINIT“

Razvoj kompanije Eme i Šona Kuper bio je u najmanju ruku vrtoglav. Nakon što su nam se pridružili u decembru 2013, njih dvoje su sada dostigli zvanje Sapphire Manager – fenomenalan uspeh za manje od 18 meseci. Keri Servis saznaje na koji način je kompanija preporodila ne samo njihove živote, već i život njihove porodice.

Za mnogo Forever poslovnih partnera Forever nudi priliku da se stres trenutnog posla zameni nečim fleksibilnijim, što Vas više ispunjava. To je svakako bio slučaj za Emu i Šona Kuper. Ema je radila kao policajac u odeljenju za narkotike u mančesterskoj policiji kada je pronašla Forever. Njen suprug Šon, koga je upoznala na poslu, takođe je bio policajac u jedinici za taktičku pomoć. Pre nego što se zaposlila u policiji, Ema je imala ozbiljnih problema sa anksioznošću i naletima depresije. Činjenica da je primljena u policiju bila je ogroman uspeh i činila ju je srećnom – veći deo vremena. „Neko vreme je sve bilo u redu“, objašnjava, „ali sam onda nekoliko puta prilično grubo napadnuta, a kada su u septembru 2012. dve koleginice, Nikola Hjuz i Fiona Boun, poginule nakon što je na njih pucano iz pištolja, situacija me je zaista pogodila. Nismo bile prijateljice, ali su radile u jedinici do moje. Bile su prosto dve devojke koje su jednog dana otišle na posao, ali se nisu vratile kući svojim porodicama. U tom trenutku sam zaista shvatila kakvim se poslom bavim.“ Ema je počela da preispituje čime bi mogla da se bavi na duge staze, a problemi sa anksioznošću i samopouzdanjem počeli su da se vraćaju.

Ema je bila u 30. nedelji trudnoće sa sinom Vilijamom kada joj je ponuđena Forever poslovna prilika. „Ista prilika mi je ponuđena četiri godine ranije, ali to nije bio pravi trenutak“, priseća se. Međutim, mogućnost podizanja dece dok Šon i ona i dalje izlažu živote riziku u policiji potpuno joj je promenila perspektivu i odlučila je da se prijavi. Pritom, zahvaljujući policijskim instinktima, Ema nije lako donela tu odluku. „Najpre sam veoma ozbiljno istražila kompaniju pošto sam kao policajac bila izuzetno skeptična – i bez obzira na to, izgledalo je predobro da bi bilo istinito. Ali znate šta? Sada moj život izgleda predobro da bi bio istinit. Tako da mi je drago što sam bila dovoljno otvorenog uma da prosto bacim pogled na ovo“, kaže ona.

Šon je takođe bio prirodno oprezan kada mu je supruga u drugom stanju saopštila da je pronašla način da napuste policijske karijere. „Onda mi je ispričala za Forever i koncept mrežnog marketinga i objasnila mi je marketinški plan – koji praktično uopšte nisam razumeo“, kaže kroz šalu. „Međutim, pošto sam bio policajac, ničemu suštinski nisam verovao dok nisam video da zapravo funkcioniše.“ Nakon četiri meseca, Ema je zarađivala četiri puta više od policijske plate, a nakon devet meseci mogla je potpuno da napusti policiju, što je ubrzo učinio i Šon. Danas, dok zajedno planiraju svetlu budućnost za svoju porodicu, ponos koji Šon gaji za Emina dostignuća je opipljiv. „Dan kada smo postali Forever poslovni saradnici nesumnjivo ćemo pamtiti kao jedan od najboljih dana u našim životima“, kaže Šon. „To nam je omogućilo da stvorimo sjajan život za Vilijama i oboma nam je pomoglo da shvatimo da ništa nije nemoguće.“

Razvoj poverenja

Uprkos brzom uspehu, Emini problemi sa samopouzdanjem u početku su i dalje predstavljali izazov. Ali uz pomoć trenera psihe Dejva O'Konora uspela je da prevaziđe te prepreke – i veruje da su njegovi saveti odigrali ogromnu ulogu u razvoju njenog poslovanja. „Taj čovek je velika tajna mog uspeha zato što mi je pomogao da pronađem samopouzdanje i da verujem“, kaže ona. Dostizanje zvanja Sapphire Manager pomoglo je da se dodatno utvrdi to uverenje, jer su Ema i Šon videli do koje mere u Foreveru nema granica. „Kada sam prešla na Sapphire mislila sam da neće biti neke naročite razlike, ali očigledno nisam dobro izračunala procenat“, kaže Ema. „Kada smo proverili granicu za bonus, saznali smo da je reč o povećanju plate od 10.500£ u odnosu na prethodni mesec, što znači da sam tog meseca zaradila više sa Foreverom nego kroz celokupnu početnu platu u policiji – što je stvarno neverovatno.“

U početku se Emin uspeh činio toliko neverovatnim – čak i bliskim priajteljima i porodici – da je svojoj sestri Nikoli morala da pokaže izvod sa bankovnog računa da bi je uverila da takvo poslovanje zaista može da donese ono što obećava. „Prva pomisao mi je bila da je to trend i nešto na kratko vreme“, objašnjava Nikola, koja sada radi kao menadžer za Forever. „Zato sam četiri meseca posmatrala šta se događa. Onda mi je Ema pokazala izvod sa svog bankovnog računa, a plata iz Forevera, odmah do plate iz policije, bila je četiri puta veća.“ Naravno, njen suprug Daril i ona su se ubrzo nakon toga prijavili u Forever.

Drugačija vrsta kompanije

Nikoli ovo nije prvi put da je na čelu preduzeća, pošto već poseduje onlajn kompaniju za igračke, Bonnie and Pearl. Tu kompaniju je pokrenula tradicionalnim putem, što je iziskivalo veliko novčano ulaganje i značilo da radi i više od 50 sati nedeljno. Njeno iskustvo sa Foreverom bilo je mnogo drugačije – iako i tu postoje izazovi, naročito ako treba i voditi računa o dvoje dece. Međutim, nakon što je dostigla toliko željeno zvanje menadžera, počinje da dobija zaslužene nagrade. „Otplatili smo sve dugove, a povlasticu prema zaradi smo iskoristili za ušteđevinu za školovanje našeg sina Džošue. Preselili smo se u novu kuću i imamo priliku da uživamo u restoranima, a rezervisali smo i skijaški odmor u januaru, pri čemu nismo mislili na cenu“, kaže Nikola.

Mogućnost rada sa članovima porodice još je jedna velika prednost Foreverovog poslovnog modela, a Nikola je uživala u pomoći Eme i Šona, kao i mlađeg brata Kajla, koji je takođe postao menadžer. „Sarađujemo kao tim i često satima razgovaramo na FaceTime-u“, kaže ona, „tako da imamo utisak da smo u istoj prostoriji.“ Njen brat Kajl, grafički dizajner koji je radio šest dana nedeljno pre nego što se pridružio Foreveru, istog je mišljenja: „Stalno telefonom razgovaram sa Emom, delimo priče o uspehu, a ona mi daje najbolje savete“, kaže on.

Ako se može suditi prema proteklih 18 meseci, ovu porodicu čeka uzbudljiva budućnost. A kako su Kajl i Nikola sada dostigli zvanje menadžera, sve ih očekuju Foreverove povlastice. „Povlastice su sjajne i čine vas usredsređenim poput lasera“, kaže Nikola. „Moj glavni cilj za ovu godinu je da pomognem što je moguće većem broju ljudi da dostignu zvanje Eagle Manager do decembra. Svi smo jedna velika porodica sa sjajnim timskim duhom i bilo bi sjajno da zajedno proslavimo u Grčkoj.“