"Αναμφισβήτητα η ψυχή των GLT"

Ένας πραγματικός GLT ο Magnus Adlercreutz, Νο 1 FBO της FLP Σκανδιναβίας, από την όμορφη Σουηδία. Παρά το «ήσυχο» ταμπεραμέντο του, o Magnus μας ξεσήκωσε αλλά και μας έδωσε «ανεκτίμητης αξίας συμβουλές» για εκείνον, όπως μας εκμυστηρεύτηκε…

Κρατώντας το μεγάλο του σημειωματάριο αναφέρει το πόσο σπουδαίο είναι να κρατάτε σημειώσεις! Σημειώσεις, όμως, συγκεντρωμένες σε ένα μόνο σημείο, σε ένα μόνο τετράδιο, ώστε να μην χαθεί καμία. Ο ίδιος διατηρεί τουλάχιστον πέντε μεγάλα σημειωματάρια στα οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει σημειώσεις άλλες πολύ σπουδαίες και άλλες λιγότερο. Κάποιες από αυτές είναι που τον έχουν βοηθήσει και σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα μεγαλύτερους FBO στον κόσμο!
Ανάμεσα στις σημειώσεις του υπάρχουν συμβουλές από FBO όπως η Jayne Leach, ο John Kurtis, ο Adam May, αλλά και ο Gregg Maughan, ο Rex και η Ruth! Για αυτό τα σημειωματάριά του δεν θα τα αντάλλασσε ούτε με 250.000€, που είναι το τελευταίο ποσό που έλαβε από την Chairman’s Bonus επιταγή του το 2014. Έτσι προέτρεψε όλους μας να κρατάμε σημειώσεις πάντα σε ένα και μόνο σημείο και θα δείτε τότε πόσο μεγάλη αξία θα λάβουν!
Ένα άλλο σημείο που τόνισε είναι το πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε τη σωστή αναγνώριση και κίνητρο στην ομάδα μας. Γίνετε ο ηγέτης της ομάδας σας δείχνοντας τη σωστή αναγνώριση: 1. Κάντε τη φιλοφρόνηση συγκεκριμένη 2. Την κατάλληλη στιγμή (όχι μετά από καιρό) 3. Να είναι αληθινή 4. Να είναι δημόσια!
Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε δοκιμάσει οι ίδιοι το προϊόν που προτείνουμε;
Είναι το Α και το Ω! Γιατί αυτό φαίνεται στα μάτια μας. Αν λοιπόν έχετε κάνει το Clean 9 γνωρίζετε ακριβώς την αίσθηση και μόνο έτσι μπορείτε να το μεταδώσετε. Διαφορετικά, απλά θα πείτε ό,τι ακριβώς γράφει ένα απλό έντυπο. Το σημαντικό όμως είναι να ελέγχετε και αν η ομάδα σας κάνει το ίδιο. Γίνετε εσείς παράδειγμα και κάντε τους ερωτήσεις, όπως «Πόσο κοστίζει ένα Clean 9»; «Πόσους χυμούς έχει μέσα;» και από το πόσο σίγουρη θα είναι η απάντησή τους μπορείτε να καταλάβετε αν χρησιμοποιήσει οι ίδιοι το πακέτο.
Μίλησε και για τις εμπειρίες, μιας και είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία της δουλειάς μας. Μια εμπειρία μεγαλύτερης διάρκειας από ένα λεπτό μπορεί πολύ εύκολα να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Για αυτό πρέπει με το παράδειγμά σας, έχοντας καλοδουλεμένες μικρές εμπειρίες, να δείχνετε στην ομάδα σας πώς να το κάνουν και εκείνοι. Ο τρόπος θα πρέπει να είναι προσεκτικός. Για παράδειγμα δεν θα πρέπει να πείτε κάτι αρνητικό διότι ακόμα και από τα δέκα σχόλιά σας αν μόνο το ένα είναι λίγο αρνητικό, σίγουρα θα μείνει εκεί και θα απογοητευτεί. Ο Magnus, λοιπόν, προτείνει να πείτε όλα τα θετικά που βρήκατε στην εμπειρία του/της και τελειώστε τη φράση σας έτσι: «Θα ήθελες να την κάνουμε ακόμα πιο φανταστική;/ Ακόμα πιο καλή;/ Ακόμα πιο προσωπική;». Έτσι δεν προσβάλετε τον FBO σας αλλά του δίνετε μάλιστα και την συμβουλή που χρειάζεται!
Ο Magnus Adlercreutz είχε επισκεφθεί την Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια τότε ως Senior Manager. Σήμερα είναι Νο.1 FBO στην Σκανδιναβία και ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους στον κόσμο. Ευχόμαστε έως την επόμενη φορά ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ακολουθήστε τις συμβουλές του, διαβάστε ξανά και ξανά τις σημειώσεις σας και μην σταματάτε πουθενά!