"ONS LEVEN LIJKT WEL TÉ MOOI OM WAAR TE ZIJN"

Fenomenale groei


De fenomenale groei van Emma & Shaun Cooper’s Forever Business is in een sneltreinvaart gegaan. Zij hebben zich in december 2013 als Forever Business Owner ingeschreven en hebben in 18 maanden de kwalificatie van Sapphire Manager behaald! Carrie Service interviewt hun met vragen over hoe hun business hun leven en die van hun familie heeft verandert.


Van politieagente naar Forever Business Owner (FBO)


Voor veel FBO’s biedt Forever een kans om de stress van hun huidige baan in te ruilen voor een leven met meer flexibiliteit en voldoening. Voor Emma & Shaun Cooper gaat dit zeker op. Toen Emma Forever tegenkwam was zij politieagente in het narcoticateam van de Greater Manchester Police. Haar man Shaun, die zij tijdens het werk had ontmoet, was een politieagent in het arrestatieteam. Voordat Emma bij de politie kwam had zij veel last van paniekaanvallen en depressiviteit. Aangenomen worden bij de politie was voor haar een grote prestatie en maakte haar gelukkig. Toen Emma een paar keer is aangevallen en twee collega’s, Nicola Hughes en Fiona Bone, onder werktijd zijn neergeschoten en vermoord was zij hierdoor enorm van slag. Emma was niet bevriend met deze collega’s, maar ze waren wél twee meisjes die op een dag naar hun werk gingen en niet meer thuis kwamen. Op dat moment besefte Emma in wat voor werkomgeving zij eigenlijk terecht was gekomen. Ze begon na te denken over wat voor werk zij op de lange termijn zou kunnen doen. In deze periode keerden ook haar paniekaanvallen en problemen met zelfvertrouwen terug. Emma vertelt: “Ik was 30 weken zwanger van mijn zoon William toen ik werd benaderd voor de Forever Business Opportunity. Deze kans was mij al vier jaar eerder aangeboden, maar het was toen niet het juiste moment”. Het vooruitzicht om een familie op te voeden terwijl zij en Shaun dagelijks hun leven riskeren bij de politie veranderde haar perspectief en ze schreef zich direct in als FBO.
Emma’s politie instinct maakte haar sceptisch en zorgde ervoor dat zij deze beslissing niet onnadenkend nam. Na haar grondige onderzoek naar Forever leek het nog steeds té mooi om waar te zijn.


Emma vertelt: “Mijn leven is nu ook té mooi om waar te zijn! Ik ben heel blij dat ik er open genoeg voor stond om een kijkje te nemen”.


Shaun was in eerste instantie ook voorzichtig toen zijn zwangere vrouw hem vertelde dat er een manier was om te stoppen bij de politie. Toen Emma Shaun over Forever vertelde en het concept van netwerkmarketing – ging dit volledig langs hem heen. Maar als politieagent vertrouwt hij eigenlijk niets totdat het bewijs is geleverd. Toen Emma vier maanden bezig was verdiende zij al vier keer haar maandelijkse politiesalaris. Na 9 maanden nam zij afscheid van de politie en Shaun volgde snel daarna. Vandaag de dag is Shaun heel trots op de prestaties van zijn vrouw en gaan zij met hun gezin een prachtige toekomst tegemoet.


Het geheim van hun succes
Shaun vertelt: “De dag dat we Forever Business Owners zijn geworden is één van de beste dagen uit ons leven”. Het heeft ons de kans gegeven om William een geweldig leven te geven en heeft ons laten zien dat absoluut alles mogelijk is. Ondanks haar snelle succes was Emma’s onzekerheid in het begin nog steeds een grote uitdaging. Met begeleiding van haar lifestyle coach Dave O’Connor kon zij haar beperkingen overstijgen. Zij gelooft dat zijn advies een grote rol speelt bij de groei van haar business. Emma vertelt: “Deze man is het grote geheim van mijn succes, omdat hij mij heeft geholpen met mijn zelfvertrouwen en het geloven in mezelf”. Het bereiken van de kwalificatie van Sapphire Manager heeft Emma’s zelfvertrouwen vergroot. Het stel gelooft nu écht dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Emma zegt: “Eerst dacht ik dat de kwalificatie voor Sapphire Manager niet veel verschil zou maken, maar ik had de percentages niet goed berekent. Toen we het bonusoverzicht opnieuw bekeken ontdekten wij dat het een salarisverhoging was van £10,500 ten opzichte van de vorige maand. Dat betekent dat ik die maand met Forever meer verdiende dan mijn gehele startsalaris bij de politie. Dat is toch niet te geloven?!


Forever als family business 


In het begin was Emma’s succes ongelofelijk, zelfs voor vrienden en familie. Emma moest zelfs het saldo van haar bankrekening aan haar zus Nicola laten zien om haar er van te overtuigen dat haar business echt levert wat het belooft. Nicola’s eerste gedachte was dat Emma’s Forever Business een bevlieging was. Toen zij het saldo op de rekening van haar zus zag, was zij overtuigd van het tegendeel. Kort daarna schreven Nicola en haar man zich in bij Forever en heeft zij zich inmiddels gekwalificeerd als Manager. Nicola was als eigenaresse van de online speelgoedwinkel ‘Bonnie & Pearl’ al bekend met het ondernemerschap. Deze webshop heeft zij op traditionele wijze gestart, waardoor zij een grote investering nodig had en ongeveer 50 uur per week werkte.
Met twee kinderen is haar ervaring met Forever niet zonder obstakels geweest. Maar nu zij de mijlpaal van de kwalificatie van Manager heeft bereikt plukt zij eindelijk de vruchten. Nicola en haar man hebben al hun schulden betaald en hun Earned Incentive hebben ze gebruikt voor de universiteitsspaarpot van hun zoon Joshua. Nicola zegt: ”We zijn verhuisd en hebben genoten van etentjes buiten de deur en we hebben voor januari een skivakantie geboekt waar we niet op hebben bespaard”. De mogelijkheid om met haar familie samen te werken is een ander groot voordeel van Forever’s businessmodel. Nicola geniet van de steun die zij ontvangt van Emma & Shaun en haar jongere broer Kyle die zich ook heeft gekwalificeerd als Manager.


Nicola vertelt: “Wij werken samen als een team en hebben vaak onze FaceTime uren achter elkaar aan waardoor het lijkt alsof we in dezelfde ruimte zijn.


Toen haar jongere broer Kyle zich bij Forever inschreef was hij een grafisch ontwerper die zes dagen per week werkte. Hij zegt: “Ik ben altijd aan het bellen met Emma om onze succesverhalen te delen en zij geeft mij het beste advies”.


Op naar de Forever Incentives


Als we de afgelopen 18 maanden als graadmeter gebruiken, gaat deze familie een mooie toekomst tegemoet. Nu Kyle & Nicola zich als Manager hebben gekwalificeerd ligt hun focus op de Forever Incentives. “De Incentives zijn fenomenaal en geven je een gerichte focus” vertelt Nicola. Mijn hoofddoel van het jaar is om zoveel mogelijk mensen de kwalificatie van Eagle Manager te laten bereiken in December.


We zijn één grote familie met een grote team spirit en het zou fantastisch zijn om met zijn allen ons succes te vieren in Griekenland!