Iskusite Global Rally u Dallasu: uzbudljivom gradu u kojem se dešavaju velike stvari

Forever je ove godine odabrao uzbudljivi grad Dallas u Teksasu, koji će od 22. do 30. travnja 2018. postati domaćin Global Rallyja – Foreverovi Poslovni suradnici iz više od 150 zemalja svijeta okupit će se kako bi učili o novim proizvodima, sudjelovali u treninzima koji tjeraju na razmišljanje i nadahnuli se pričama Foreverove prošlosti i budućnosti.


U razdobljima kada se nećemo družiti s novim prijateljima i unaprjeđivati svoje karijere na Global Rally Showu, tu je Dallas koji će nas izmoriti mješavinom prizora i zvukova te zabavnim aktivnostima.


Dallas je dom raznolikom sklopu iskustava koja su savršena baš za svakog, uz 10 regija i 26 susjedstva za istraživanje. Trenutno je jedan od najbrže rastućih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama i četvrti grad po gustoći naseljenosti. Dallas svoj nagli razvoj i popularnost može zahvaliti povijesnom utjecaju koji je imao kao središte naftne industrije i industrije prerade pamuka te povoljnom smještaju kao sjecište važnih prometnica.


Ljubiteljima umjetnosti preporučamo posjet Dallas Museum of Art (DMA); osnovan 1903., DMA je jedan od 10 najvećih muzeja SAD-a. Sadrži više od 24,000 umjetničkih djela koja prikazuju raspon od čak 5000 godina umjetnosti i raznolikosti internacionalnih kultura.


Muzej je orijentiran na javni angažman i sadrži brojne aktivnosti od izložbi, predavanja, koncerata, književnih događaja do dramskih i plesnih prezentacija. Od 2013. muzej je ostvario više od 3,2 milijuna posjeta.


Smješten u umjetničkom okrugu, DMA je otvoren za javnost, a ulaz je besplatan. Provjerite njihov kalendar događaja i slavite umjetnost.


Za povijesne entuzijaste preporučamo posjet Dealey Plazi, nacionalnoj povijesnoj znamenitosti. Dealey Plaza, također poznata kao "mjesto rođenja Dallasa" gradski je park u West End okrugu u donjem djelu Dallasa i zloglasna lokacija atentata na Johna F. Kennedyja 22. studenog 1963. 


Za bolji uvid u događaje tog sudbonosnog dana, posjetite The Sixth Floor Museum. Muzej predstavlja život, smrt i ostavštinu predsjednika Kennedyja. Također otkriva usmene predaje ljudi koji su svjedočili događaju i sadrži pomno odabrane predmete koji pobliže prikazuju tragediju.


Naravno, posjet Dallasu nije potpun bez obilaska legendarnog Southfork Rancha – doma poznate TV serije "Dallas" čije je emitiranje trajalo čak 13 godina, točnije 356 epizoda. Southfork Ranch odaje počast seriji nizom zanimljivih prizora unutar i izvan imanja.


Southfork već godinama privlači posjetitelje sa svih strana svijeta – gosti žele vidjeti lokaciju snimanja Dallasa te iskusiti luksuzni životni stil koji je proslavila obitelj Ewing.


Obiđite imanje Ewig i proživite uzbudljive trenutke serije posjetom "Dallas Legends" izložbi koja prikazuje pregršt memorabilija. Pogledajte pištolj koji je upucao J.R.-a, Lucyjinu vjenčanicu, obiteljsko stablo "Dallas" i Jockov Lincoln Continental.


Opustite se tokom obilaska ranča s vodičem, pojedite nešto u Miss Ellie's zalogajnici i kupujte u dvije tematske prodavaonice koje nude raznovrsnu ponudu odjeće, modnih dodataka, darova i kolekcionarskih predmeta.


Southfork Ranch je otvoren svakoga dana i nudi vođene obilaske tokom cijele godine. Ne propustite priliku istražiti ovaj veličanstveni ranč i proviriti u živote ozloglašenih Ewingsa. Kupite ulaznice putem interneta ili osobno u Southfork Ranch gift shopu.


Ogladnite li od razgledavanja, svakako posjetite neki od restorana u Central Business Districtu. Tamo postoji ponešto za svačiji ukus, od jednostavnih zalogajnica do elitnih restorana. Iskušajte odreske najbolje kvalitete u Dakota’s Steakhouseu, ako ste raspoloženi za tajlandsku hranu, provjerite što nudi Proof + Pantry. Za ukusnu pečenu piletinu, sa prilogom "darivanja", posjetite Café Momentum, neprofitni restoran.


Kao što možete vidjeti iz samo nekoliko aktivnosti koje smo ovdje naveli, Dallas ima ponešto za svakog. Bez obzira na vaše godište, narodnost ili kulturu, Dallas će svima biti ugodno iskustvo. Istražite ova iskustva i mnogo više u jugozapadnom gradu koji nikada ne spava.


Kako biste saznali više o svom posjetu Dallasu, provjerite poveznicu VisitDallas.com.