Doživite Global Rally u Dalasu: Grad uzbuđenja u kom se dešavaju velike stvari

Ove godine, Forever je izabrao uzbudljivi Dalas da bude domaćin Global Rally okupljanja od 22. do 30. aprila 2018. godine. Poslovni saradnici iz preko 150 država širom sveta će se okupiti da saznaju više o novim proizvodima, prisustvuju podsticajnim treninzima i da se inspirišu pričama iz prošlosti i budućnosti Forevera.

Međutim, u trenucima dok ne radite na povezivanju sa novim prijateljima ili podizanjem vaše karijere na više nivoe na Global Rally šou, grad Dalas će vas mamiti raznolikim prizorima, zvucima i zabavnim aktivnostima. 

Dalas je grad koji vam pruža mogućnost različitih iskustava za svakoga, a čini ga 10 regiona i 26 krajeva koji čekaju da ih vi otkrijete. To je grad koji je trenutno jedan od najbrže rastućih u SAD i četvrto najnaseljenije gradsko područje u državi. Uspon ka slavi je zasnovan na istorijskom značaju grada kao centra naftne i industrije pamuka, kao i strateške pozicije preko mnogih železničkih linija koje idu kroz grad.

Ljubitelji umetnosti moraju posetiti Muzej umetnosti Dalasa. Otvoren 1903, ovaj muzej je među 10 najvećih muzeja umetnosti u zemlji. Izloženo je više od 24 hiljade dela koja pokrivaju preko 5000 godina istorije i različitosti svetskih kultura.

Muzej je društveno odgovoran i uključen je u različite aktivnosti, od izložbi i predavanja preko koncerata, književnih događaja i dramskih i plesnih prezentacija. Od 2013. muzej je posetilo više od 3,2 miliona posetilaca.


Smešten u Umetnički kvart, Muzej je otvoren za javnost i ulaz je besplatan. Pogledajte njihov kalendar događaja i uživajte u umetnosti.

Za ljubitelje istorije, posetite Dealey plazu, lokalitet od nacionalnog značaja. Dealey plaza, poznata i kao “rodno mesto Dalasa” je gradski park u kvartu Zapadnog dela centra Dalasa i zloglasno mesto ubistva predsednika SAD Džona Kenedija koje se desilo 22. novembra 1963.

Za bolji uvid u to šta se desilo tog sudbonosnog dana, posetite Muzej na šestom spratu. Muzej je posvećen životu, smrti i zaostavštini predsednika Kenedija. Takođe otkriva usmenu istoriju ispričanu od strane ljudi koji su bili prisutni dana kad je umro kao i izložbu predmeta koji se tiču tragedije.

Naravno, nijedna poseta Dalasu nije kompletna bez posete legendarnom Southfork ranču – domu čuvene serije “Dalas” tokom 13 godina i 356 epizoda. Southfork ranč se odužio seriji mnoštvom različitih zanimljivih mesta za razgledanje kako unutar tako i van vile.

Čak i danas ranč dočekuje posetioce iz svih krajeva sveta. Gosti žele da vide gde je sniman Dalas i da iskuse luksuzni način života koji je proslavio porodicu Juing.

Obiđite Vilu Juinga i proživite uzbudljive trenutke iz serije kroz izložbu “Dallas Legends”, koja uključuje široku paletu predmeta iz serije. Videćete pištolj kojim je upucan J. R, venčanicu koju je nosila Lusi, porodično stablo “Dalasa” i Linkoln Kontinental koji je vozio Džok.

Odmorite se na vođenoj turi kroz ranč. Jedite u restoranu Miss Ellie, kupujte u dve tematske prodavnice koje nude selekciju odeće, aksesoara, poklona i predmeta.

Southfork ranč je otvoren svakodnevno, tokom cele godine za vođene ture. Ne propustite da istražite ovaj veličanstveni ranč i da dobijete uvid u način života čuvenih Juinga. Kupite karte unapred online ili na licu mesta u prodavnici na ranču Southfork.

Od silnog razgledanja ćete ogladniti. Obavezno posetite restorane u centralnom poslovnom kvartu. Postoji nešto za svačiji ukus, bez obzira da li želite nešto brzinski ili nešto luksuzno. Posetite Dakota’s Steakhouse za vrhunska rebarca. Ukoliko vam se jede tajlandska hrana, obiđite Proof + Pantry. Da biste jeli ukusnu prženu piletinu sa “starinskim ukusom”, idite u Café Momentum, neprofitni restoran.

Kao što vidite iz ovih aktivnosti, Dalas nudi za svakoga ponešto. Bez obzira na vaše godine ili poreklo ili kulturu iz koje dolazite, Dalas će vam pružiti užitak. Iskusite navedene stvari i još mnogo toga u gradu na jugozapadu koji nikada ne spava.

Sanjajte naveliko u uzbudljivom Dalasu, gde se ništa malo nikad ne dešava.

Više o poseti Dalasu možete saznati na VisitDallas.com