Открий, концентрирай се, финиширай

Един от най-големите кораби във флотата на „Роял Карибиън“ се превърна в дом на нашите Мениджъри ОРЕЛ тази година. Можете ли да си представите колко огромен трябва да е бил, за да приюти хиляди собственици на Форевър бизнес, а заедно с тях ледена пързалка, театър, десетки магазини, няколко ресторанта, множество басейни и хиляди каюти? Круизният кораб, на който бяхме, носи уместното име Freedom of the Seas (Свобода на моретата), дълъг е близо 340 метра и има общо 18 палуби!


Няма съмнение, че дори единствено огромният брой хора, които корабът побира, е изумителен, но най-много ме очароват мощността на тази машина и как тя бива управлявана. Последния ден имах възможност да видя корабния мостик, където капитанът върши работата си. Поразителното е, че той направлява гигантския кораб само с няколко простички уреда. Като видях как мъничък лост и няколко дросела насочват грамадната машина с такава прецизност, си припомних простичките неща, които правим и които оказват огромен ефект върху бизнеса ни.


Тазгодишните обучения по време на срещата на Мениджърите ОРЕЛ бяха в три насоки – открий, концентрирай се и финиширай. Открий – дефинирай целите си. Какво очакваш от Форевър пътешествието си? Начертай маршрута си. Концентрирай се – как ще го осъществиш? Поеми контрола в собствените си ръце. Финиширай – поеми ангажимент да постигнеш набелязаното и не позволявай на нищо да те разколебае. Бизнесът може да ти изглежда като нещо огромно с множество подвижни части, но също като този гигантски кораб, ако овладееш няколко малки неща, можеш да постигнеш невероятна мощност и импулс! И ако възприемаш квалификационния период по същия начин като качването на кораба – трябва да стъпиш на борда, преди да е отплавал, гарантирано ще успяваш всеки път.


Сега устремете поглед към пресичане на финалите за Глобалното рали и за Срещата на ОРЛИТЕ през 2018-а. Сигурен съм, че ако приложите формулата „Открий, концентрирай се и финиширай!“ в своя бизнес през това последно тримесечие на годината, нищо няма да може да ви попречи да се присъедините към нас за отпразнуването на 40-ата ни годишнина в Съединените Щати.


Не спирайте да се усмихвате,


Грег Моън


Президент на Форевър ЛивингПродъктс