Финиширай

Какво в олимпийските игри ни омагьосва толкова?

Както Рекс спомена миналия месец, в спорта има нещо неповторимо, което ни обединява и говори на нашия език. Трудно е човек да не направи аналогия между спортните постижения и успеха в нашия бизнес, защото общите елементи са много. Но днес бих искал да се спра само върху един от тях. Не защото е по-важен от останалите, а просто защото ми се струва, че не се споменава много често. Става дума за това ДА ЗАВЪРШИШ надпреварата. 

Всички шампиони и успели хора притежават черта, която ги заставя да приключат това, което са започнали. Много рядко олимпийски шампион би се отказал, когато нещата станат напечени. Успешният мрежовик не може да бъде малодушен и да се измъква. Дори изправен пред почти сигурно поражение, шампионът продължава да се бори, да драпа и да се препъва до заветния финал. Даже крайният резултат да е без значение, шампионът не се отказва. Надпреварата се превръща в нещо лично. Дори когато стадионът е празен, светлините са изгаснали и всички са се разотишли по домовете си, устременият към финала все пак намира целта и пресича линията.

На Олимпиадата в Мексико през 1968 г. Джон Стефан Аквари, маратонец от Танзания, демонстрира колко важно е да прекосиш финала. По време на изтощителното надбягване той пада лошо и контузва коляното си. Медицинският екип го лекува на трасето и го съветва да се оттегли от състезанието. Часове след като победителят е коронован, на притъмнелия и почти празен стадион, бинтованият и окървавен младеж докуцуква и завършва състезанието. Когато го питат защо не се е оттеглил от надпреварата, той отвръща скромно и завладяващо: „Страната ми не ме е изпратила на 10 хиляди километра, за да стартирам в съревнованието. Изпратили са ме да финиширам.“

Вие също сте се включили във Форевър, за да доведете нещата докрай. Включихте се, за да се квалифицирате за програмите ни за стимулиране и за да споделяте продуктите ни с колкото можете повече хора. Включихте се, за да промените финансовото състояние и начина на живот на семейството си. Не се отказвайте сега, останете верни на бизнеса и ще завършите състезанието. Имате го заложено в себе си, защото сте финалист и това ви прави добър собственик на бизнес!


Не спирайте да се усмихвате,

Грег Моън 
Президент на Форевър Ливинг Продъктс

Свързани продукти