Dostigni cilj na takmičenju

Šta je to, zbog čega nas Olimpijske igre toliko privlače?

Kao što je Rex napomenuo prethodnih meseci, postoji nešto neverovatno čudesno u sportovima što nas spaja i dotiče. Jako lako možemo da povučemo paralelu između dostignuća u sportu i postignutog uspeha u našem biznisu, s tim da sadrže mnogo zajedničkih elemenata. Danas ipak želim da se fokusiram samo na jednu stvar. Ne zato što je to puno važnije od drugih stvari, već zato što ne čujem da dovoljno pričaju o tome: da dovršiš do kraja ono što si započeo!

Svaki šampion i uspešan čovek raspolaže sa tom karakteristikom - da kada nešto započne, to i dovrši. Jako retko se dešava da jedan olimpijac bude osoba koja napusti takmičenje, jer treba da se uloži više napora. Nikada se ne predaje jedan uspešan graditelj biznisa. Čak i onda kada će se sigurno suočiti sa porazom, jedan šampion se bori dalje, grebe i pokušava da stigne do kraja – do cilja. Čak i ako se rezultat ne računa, šampion ne odustaje. To je jedna lična stvar. Čak i ako je prazan stadion, pogašena svetla i svi su otišli, čak i onda će pronaći način da dođe do cilja.

John Stephan Akhwari je primer ostvarivanja cilja jednog tanzanijskog takmičara u maratonu na Olimpijadi u Meksiku 1968. Za vreme takmičenja je pao i povredio koleno. Doktori su ga na licu mesta pregladali i savetovali mu da ne nastavlja trku. Satima kasnije kada su svi već slavili pobednika, na tamnom i skoro praznom stadionu jedan mladi čovek se u zavojima i krvav nekako dovukao do cilja. Kada su ga pitali, zašto nije napustio takmičenje, skromno i samouvereno je odgovorio: „Moja država me nije zato poslala ovde, 9000 kilometara daleko, da odustanem. Poslali su me da stignem do cilja.”

Kada si se priključio Foreveru, priključio si se da bi stigao do cilja. Priključio si se da se kvalifikuješ na podsticajne programe i da upoznaš što više ljudi sa našim proizvodima. Priključio si se da učiniš nešto za sebe i svoju porodicu na finansijskom polju i načinu života. Ti imaš to u sebi, jer si i ti takmičar i zbog toga si uspešan poslovni saradnik.

Budite uvek nasmejani,

Gregg Maughan 
Predsednik

Povezani proizvodi