RAGASZKODJ A TERVEDHEZ!

Tanuld meg, hogyan tartsd be az újévi fogadalmaidat.

Kedves Foreveres Barátaim!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek! Az évnek ebben az időszakában az emberek gyakran tesznek újévi fogadalmakat. Ezek a fogadalmak sokszor egy egészségesebb életről, fogyásról, fittebb életmódról szólnak. Ezek mind nagyszerű dolgok, de nem mindig könnyű betartani őket. Itt van néhány tanács, ami segíthet:

Kezdd könnyedén és haladj fokozatosan

Egy általános hiba, amit mindenki elkövet, a mindent vagy semmit stratégia. Például megígérjük magunknak, hogy nem eszünk többé cukrot vagy, hogy minden nap lemegyünk az edzőterembe, de sokszor nem tartunk ki fogadalmak mellett. Talán egy vagy két hétig a toppon vagyunk, aztán valami közbejön. Elveszítjük a motivációt, betegek leszünk, vagy valami más történik és kezdhetjük újból. Az a tanácsom, hogy kezdjük kis változtatásokkal, egyszerre csak eggyel, és fokozatosan haladjunk. Ezzel a módszerrel a tested könnyebben alkalmazkodik majd az új szokáshoz.

Fegyelem

Talán közhelyesen hangzik, de amikor már elhagyott a motivációd, a fegyelem az egyetlen, ami megakadályoz abban, hogy elbukj. Egyes napokon motiváltnak érzed magad, és lesz, amikor nem. Ez az élet rendje! Néhány gyakorlat igazán szórakoztató, de fel kell készülnöd, hogy lesznek olyanok is, amik egyáltalán nem élvezetesek. De meg kell csinálnod! Nem azért, mert jó mulatság, hanem azért mert fegyelmezett vagy és tudod, hogy ez jó neked. És amikor nagyon nehezen megy, emlékezz arra, hogy sosem fogod megbánni, hogy csináltad, azt fogod megbánni, ha nem csinálod.

Találj egy edzőtársat

Sokkal élvezetesebb egy olyan emberrel együtt végezni a gyakorlatokat, aki bátorít téged, hogy hozd ki magadból a legtöbbet! Már csak azért sem fogod kihagyni az edzést, mert tudod, hogy valaki vár rád.

Szerezd be egészséges ételek receptjeit

Könnyű leragadni a régi, megszokott, egészségtelen étkezési szokásoknál. Szerezz be pár új receptkönyvet és találd meg az új, kedvenc egészséges ételeidet!
Szeresd magad! Akkor is, ha hibázol vagy meghátrálsz, szeresd magad! Ne ragadj le, fogadd el és haladj tovább! Kövesd a terved!

Végül, de nem utolsó sorban, légy határozott és ragaszkodj a tervhez!

Meg tudod csinálni!

Sok szerencsét!

Annika Sjoo, Global F.I.T. Sportoló