Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΡΙΟ

Η παγκόσμια F.I.T. αθλήτρια Βαρβάρα Φίλιου, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες φέτος στο Ρίο. Μας εξηγεί την εμπειρία της.

Για να πετύχω τον στόχο μου και να πληρώ τις προϋποθέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπρεπε να μετακομίσω στο εκπαιδευτικό κέντρο στη Ρωσία, μακριά από την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που αγαπώ! Τα δύο τελευταία χρόνια καθώς προετοιμαζόμουν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, και για να καλύψω τις προϋποθέσεις για τους Ολυμπιακούς του 2016, έμενα και έκανα τις προπονήσεις μου στην Ρωσία. Πήγαινα στο σπίτι μου στην Αθήνα μόνο τις εορτές των Χριστουγέννων και για τα Ελληνικά Πρωταθλήματα. Η Ρωσία είναι η κυρίαρχη χώρα στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής εδώ και αρκετά χρόνια, αυτός είναι και ο λόγος που τελικά αποφάσισα να μετακομίσω εκεί. Το κέντρο Εκπαίδευσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Novogorsk δεν είναι μόνο το καλύτερο κέντρο ρυθμικής γυμναστικής στον κόσμο, αλλά επίσης έχει τους πιο έμπειρους προπονητές, τους καλύτερους χορογράφους και το καλύτερο κέντρο προπόνησης με τις καλύτερες εγκαταστάσεις, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των αθλητών της ρυθμικής γυμναστικής. Ζώντας στη Ρωσία, μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω από τους καλύτερους, η προπόνηση μου να γίνεται ανάμεσα στους καλύτερους και να βρίσκομαι στις καλύτερες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στον κόσμο.
Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα δύσκολο άθλημα και απαιτεί αρκετές ώρες δύσκολης καθημερινής προπόνησης. Για να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα, αφιέρωσα περισσότερο από τον χρόνο μου, έως 8 ώρες καθημερινά στην προπόνηση. Αυτή η προετοιμασία περιελάμβανε όχι μόνο προπόνηση στα προγράμματα της ρυθμικής γυμναστικής, αλλά και προπόνηση στο μπαλέτο, ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση, ασκήσεις για την καρδιά και μασάζ. Επιπρόσθετα με την προπόνηση μου στο Ολυμπιακό Κέντρο Εκπαίδευσης, έλαβα μέρος σε 15 με 20 διαγωνισμούς τον χρόνο, για να είμαι έτοιμη σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Για όλους τους αθλητές ισχύει, το να είναι πνευματικά έτοιμοι είναι εξίσου σημαντικό όσο να είναι και σωματικά έτοιμοι, αυτός είναι και ό λόγος που στο πρόγραμμα μου πριν τις μεγάλες διοργανώσεις υπάρχουν και μικρότερες.
Αυτός ο χρόνος εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι δύσκολος, αλλά επίσης ανυπομονώ να έρθει καθώς προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερη από ότι πριν. Είναι σημαντικό που είμαι σε τέλεια φυσική κατάσταση με καλή υγεία για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα καλλιτεχνικό σπορ, το οποίο απαιτεί λεπτομερή χορογραφία και συντονισμό κινήσεων σε αρμονία με τη μουσική. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να βελτιωθώ και να τελειοποιήσω κάθε κίνηση και στα τέσσερα προγράμματα μου. Αυτό απαιτεί πολλές παραπάνω ώρες σκληρής προπόνησης, καλή φυσική κατάσταση και να προσέχω τη διατροφή μου για να διασφαλίσω ότι το βάρος μου θα παραμείνει το ίδιο. Σχετικά με αυτό, τα προϊόντα από Αλόη Βέρα είναι πολύ σημαντικά και μου προσφέρουν τη στήριξη, τη δύναμη και την αναπλήρωση θρεπτικών στοιχείων που χρειάζομαι όταν το σώμα μου είναι εξουθενωμένο από την προπόνηση. Καθώς προετοιμάζομαι για να πετύχω τους στόχους μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, θα συνεχίσω την προπόνηση μου στο Ολυμπιακό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Novogorsk, στην Ρωσία. Αυτό μου εξασφαλίζει να συνεχίζω να προπονούμαι με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Επίσης θα συμμετάσχω σε πάρα πολλούς αγώνες για τους οποίους πρέπει να προετοιμαστώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου εκδηλώσεις Gran Prix, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ελληνικό Πρωτάθλημα και Ευρωπαίο Πρωτάθλημα. Θέλω να επιτύχω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η οποία είναι μια σημαντική διοργάνωση καθώς πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, αλλά το 2016, ο πιο σημαντικός αθλητικός αγώνας για εμένα θα είναι το Ευρωπαίο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Holon στο Ισραήλ. Ο στόχος μου είναι να είμαι ανάμεσα στην εξάδα σε αυτή τη διοργάνωση. Τέλος, καθώς θα ταξιδέψω στη Βραζιλία τον Αύγουστο. Θέλω να επιτύχω τον πιο υψηλό μου στόχο, να είμαι ανάμεσα στην κορυφαία τελική δωδεκάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.

Βαρβάρα Φίλιου, Παγκόσμια F.I.T. Αθλήτρια

Related Products