NE OPUSTITE ZASTAVLJENIH CILJEV

Marcus Leach vam ponuja nasvete, s katerimi se boste v letu 2016 lažje držali svojih ciljev.

Pri tem je ključni dejavnik čas. Kot povsod v življenju tudi pri izboljševanju telesne pripravljenosti in ustvarjanju bolj zdrave različice sebe ni takojšnjih rezultatov. Potreben je čas, vendar vam povem iz izkušenj, da se časovna naložba vsekakor splača, saj boste lahko v prihodnosti uživali v boljšem načinu življenja. Zato morate ostati na pravi poti. Doživljali boste vzpone in padce, vendar uživajte v potovanju in ne pozabite, da bo končni rezultat vreden truda.
Odličen način, kako se držati svojih namer, je prevzemanje odgovornosti. Obsega notranji in zunanji del. Notranja odgovornost je držanje obljub samemu sebi – če ste se odločili, da boste šli v telovadnico štirikrat tedensko, to tudi naredite. Vendar pa je veliko mogočnejša odgovornost zunanja, kar pomeni, da odgovarjate drugim.
Razkrijte ljudem svoje cilje, delite z njimi svoje zaobljube in povejte jim, kaj želite doseči. Ko sem začel delati na telesni preobrazbi, sem o tem obvestil toliko ljudi, kot sem le mogel. Zakaj? Če ljudje vedo, da se trudite nekaj doseči, vas o tem sprašujejo. In nič ni hujšega, kot če jim morate priznati, da ste že po nekaj tednih izgubili voljo in odnehali.
Če je vaš cilj dobra telesna pripravljenost, vam svetujem, da jo dosežete z aktivnostmi, v katerih uživate. Če sovražite tek, se je nesmiselno odločiti, da boste trikrat tedensko tekli. Namesto z veselim pričakovanjem vas bo vadba navdajala z grozo in zlahka boste našli izgovor, da se ji boste izognili. Aktivni ste lahko na nešteto načinov, zato izberite tiste, ki vas veselijo. Še bolje je, če se jih lotite s prijateljem.
Zame je bila prehrana velik del telesne preobrazbe. V nasprotju s splošnim prepričanjem skrb za zdravo prehrano ni dolgočasna in ni se vam treba držati diete. V resnici gre za ustvarjanje trajnostnega zdravega načina življenja, v katerem ne boste zmogli vztrajati samo šest ali deset tednov, temveč vse življenje. Bodite ustvarjalni s hrano in uživajte v vsakem obroku. Pri vzpostavljanju zdravega načina življenja je izbira hrane veliko pomembnejša od vadbe.
Navsezadnje pa je sposobnost vzdrževanja zdravega načina življenja, ki združuje redno vadbo z uravnoteženo prehrano, odvisna od posameznika. Če vam je cilj dovolj pomemben, se ga boste držali, uvedli potrebne spremembe in se odpovedali nekaterim stvarem, da boste ostali na pravi poti ter živeli bolj zdravo življenje. Želim vam zdravo in aktivno prihodnost.

Marcus Leach, športni sodelavec skupine Global F.I.T.Marcusovo pot si lahko ogledate v videoposnetku na Izgledajte boljše. Počutite se boljše.