NE ADD FEL AZ ÁLMAID

Marcus Leach osztja meg velünk tippjeit, hogyan tartsuk magunkat a céljainkhoz 2016-ban.

Az évnek ezen időszakában az emberek a világ minden táján elkezdenek edzőterembe járni, jobb minőségű ételeket vásárolni és egy egészségesebb életet próbálnak élni. Néhányaknak ez csak egy szakasz az életükben, míg másoknak az új év valóban egy jel, hogy egy új életet kezdjenek. Nos vajon honnan tudod biztosan, hogy te azok közé tartozol-e, akiknek az új évi döntései jelentőségteljes döntések és nem csak átmeneti lelkesedések?

Számomra ez azzal kezdődik, hogy reális célokat állítok fel, olyanokat, amelyek illeszkednek a személyiségemhez, de megvalósíthatók. Az emberek félnek a változástól, így a hirtelen nagy változtatás nem a legjobb ötlet, ha egy új életet akarsz elkezdeni. Ehelyett, a véleményem szerint, a fókusznak azon kellene lennie, hogy apró változtatásokat vigyünk végbe, de azokat következetesen. Meg fogsz lepődni, hogy ez a fajta megközelítés mekkora hatással tud lenni.

A kulcsszó itt az: idő. Mint bármi más az életben, itt sincsenek azonnali eredmények, amikor eldöntöd, hogy fittebb leszel és egy egészségesebb „ént” kreálsz magadnak. Mindez időbe telik, de tapasztalatból mondom, megéri az időbefektetés most, hogy a jövőben egy sokkal jobb életet élhess, élvezhess. Tehát készülj fel, és tartsd magad az irányhoz. Lesznek ugyan hullámvölgyek az úton, de élvezd az utazást és emlékezz, hogy a végeredmény mindenért kárpótolni fog.

A felelősség felemelő dolog, az, hogy biztosítod magadat arról, hogy tartod magad az elhatározásodhoz. Ez külső és belső részre bontható. Belső felelősség, hogy hiteles vagy magaddal szemben, mert ha azt mondod, hogy hetente négyszer elmész az edzőterembe, akkor tedd is meg. Ennél sokkal erősebb felelősség a külső, vagyis az, amikor felelős vagy más emberekért.

Meséld el az embereknek a céljaidat, oszd meg másokkal az elhatározásodat és hagyd, hadd tudják meg, hogy mi a célod, mit akarsz elérni. Amikor belekezdtem a testem átformálásába, annyi embernek kezdtem róla mesélni, amennyinek csak tudtam. Miért? Mert amikor az emberek tudják, hogy csinálsz valamit, kérdezgetnek róla és nincs annál rosszabb, mint amikor elmondod nekik, hogy mibe vágtál bele, majd feladod egy pár hét után.

Ha az a célod, hogy fitt legyél, azt tanácsolom, hogy csináld úgy, hogy olyan tevékenységekben veszel részt, amiket élvezel is. Ha utálsz futni, akkor nincs értelme heti háromszor elmenni. Mivel olyan gyakorlatokat csinálnál, amit nem szeretsz, így több, mint valószínű, hogy kifogásokat fogsz találni, hogy ne kelljen megcsinálnod őket. De számtalan lehetőség van arra, hogy fitt és aktív légy, úgyhogy találj egy olyat, amit szeretsz, és ha egy barátoddal együtt csinálod, még kitartóbb leszel.

Számomra a táplálkozás volt a testem átformálásának legfontosabb eleme és ellentétben a népszerű hiedelmeknek, egészségesen táplálkozni egyáltalán nem unalmas és nem azt jelenti, hogy diétáznod kell. Ehelyett inkább arról van szó, hogy egy egészségesen fenntartható életet kell kialakítani, amit nem csak 6 vagy 10 hétig vagy képes csinálni, hanem egy egész életen át. Légy kreatív az ételeid elkészítésében és élvezz minden egyes étkezést! Egy egészséges életstílus kialakítása során sokkal fontosabb arra figyelni, hogy mit eszünk, mint arra, hogy milyen gyakorlatok végzünk el.

Végső soron a képességeid alapján alakítsd ki az egészséges életstílusodat, melyeket kombinálj rendszeres edzésekkel, kiegyensúlyozott táplálkozással személyre szabottan. Ha ez fontos a számodra, akkor a céljaidat hozzájuk fogod tudni igazítani, meg fogod tenni az apró változtatásokat és áldozatokat hozol, amelyek szükségesek ahhoz, hogy tartsd magad ahhoz, amit elterveztél és egy egészségesebb életet élhess. Itt egy egészséges és aktív jövő mindannyiunk számára.


Marcus Leach, Global F.I.T. Team SportolóFollow Marcus's video journey on YouTube .