GEEF DE GOEDE VOORNEMENS - WAAR U MEE BEZIG BENT- NIET OP

Marcus Leach deelt zijn tips over hoe u zich aan uw goede voornemens kunt houden.

In deze tijd van het jaar schrijven mensen zich over de hele wereld in bij sportscholen, letten zij op de kwaliteit van de voeding die zij nemen en houden zij zich aan gezondere leefregels. Voor sommige van hen is dit niet meer dan een fase, maar voor anderen is de start van het nieuwe jaar écht het begin van een nieuwe manier van leven. Hoe zorgt u er voor dat u ook één van diegenen bent voor wie het een betekenisvolle start is en dat het niet alleen bij goede voornemens blijft?

Voor mij begint het met het maken van realistische voornemens, met doelen stellen waar je dan wel voor moet werken, maar die ook bereikbaar zijn. Mensen houden niet zo van verandering, dus om direct grootschalige wijzigingen aan te brengen in uw manier van leven is niet de beste aanpak als u deze nieuwe manier van leven wilt volhouden. In plaats daarvan kunt u zich beter richten op kleine veranderingen die u consequent doorvoert. U zult er versteld van staan wat u met deze aanpak na verloop van tijd kunt bereiken.

Dat is precies waar het hem in zit, tijd. Net als met zoveel andere dingen in het leven, krijgt u nooit meteen resultaat als het erom gaat uw conditie te verbeteren en een gezondere versie van uzelf te worden. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het absoluut de moeite waard is om nu tijd te investeren om in de toekomst de vruchten te plukken van uw betere manier van leven. Onderweg zullen er zeker ups en downs zijn, maar zet door en probeer te genieten van het proces en onthoud dat het resultaat het waard zal zijn.

Een heel goede manier om ervoor te zorgen dat u zich aan uw voornemens houdt, is door intern en extern verantwoording af te leggen. Met intern bedoel ik dat u verantwoording aan uzelf aflegt. Als u bijvoorbeeld besluit om vier keer per week naar de sportschool te gaan, doe dit dan ook. Een manier die nog veel dieper doorwerkt is door uw voornemens extern te maken. Dit betekent dat u verantwoording aflegt aan andere mensen. Vertel de mensen om u heen wat uw doelen zijn en hoe u die denkt te bereiken. Toen ik begon met het veranderen van mijn lichaam vertelde ik het aan iedereen die het wilde horen. Waarom? Wanneer mensen weten dat u ergens mee bezig bent, zullen zij ernaar vragen. Niets is vervelender dan te moeten zeggen dat u het na een paar weken heeft opgegeven.

Als het uw doel is om fit te worden, adviseer ik u om activiteiten te ontplooien waar u plezier in heeft. Als u een hekel heeft aan joggen heeft het weinig zin om dit drie keer per week te willen doen. Op die manier ziet u er tegenop en is een excuus om niet te sporten snel gevonden. Er zijn talloze manieren om actief te zijn en fit te worden, dus zoek er één uit waar u blij van wordt, of nog beter, die u met een vriend of vriendin kunt gaan doen.

Voor mij speelde voeding een belangrijke rol bij de transformatie van mijn lichaam en, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is gezond eten helemaal niet saai en is een dieet overbodig. Waar het om gaat is dat u een gezonde manier van leven vindt die u niet slechts zes of tien weken volhoudt, maar voor de rest van uw leven. Wees creatief met uw voeding en geniet van elke maaltijd. Bij een gezonde levensstijl is wat u eet veel belangrijker dan de sport die u doet. Toch komt het uiteindelijk op uzelf aan om een gezonde manier van leven vol te houden. Als het belangrijk genoeg voor u is, zult u zich op uw doel blijven richten, de kleine veranderingen doorvoeren en de offers brengen die nodig zijn om zo lang en gezond mogelijk te kunnen blijven leven.

Op een gezonde en actieve toekomst voor ons allemaal!

Marcus Leach, Global F.I.T. atleetVolg de reis van Marcus op YouTube

Gerelateerde Producten