TIPPEK A SZEBB KINÉZETÉRT ÉS JOBB KÖZÉRZETÉRT

Azzal töltöttem az elmúlt évemet, hogy felkészüljek és eddzek az első versenyemre (és fantasztikus eredményeket érjek el). Megkértek, hogy osszam meg veletek a legfontosabb táplálkozási és edzés tippjeimet. Elkötelezett híve vagyok mások segítésének a táplálkozásban és az edzésben, így ez most egy hatalmas kiváltság nekem, hogy itt lehetek és segíthetek Nektek.

Táplálkozás

A táplálkozás a kulcs, mivel felkészülést igényel és mindig az elérhető és megfelelő ételek és snackek kiválasztásáról szól, ennek kőkemény és nagyon fontos dolognak kellene lenni mind otthon, mind pedig akkor, amikor elmész valahova enni.

Én napi ötször eszem, keveset: azonban ezek az étkezések mindig tartalmaznak proteint. Javaslom, hogy naponta legalább háromszor fogyasszunk fehérjét, hogy segítsük a sovány szövetek fenntartását. Snacknek szoktam protein palacsintát készíteni, amit nagyon szeretek, mivel magas a protein tartalma és tartalmaz mogyorót és magvakat. Sokkal inkább ezt fogyasztom, mint gyümölcsöt, aminek magas cukortartalma lehet (ezek a palacsinták ehetők reggelire is vagy desszertként). Figyelek arra, hogy a vércukorszintem megfelelő legyen; ha édes dolgok után sóvárogsz, más fantasztikus snack lehetőség is van, mint például az avokádó vagy két teáskanálnyi mogyoró és magvak.
Mielőtt lefekszem görög joghurtot szoktam enni, amit egy mérőkanálnyi protein porral szoktam édesíteni és jó alaposan megszórom apróra vágott magvakkal (úgy, mint chia, len, napraforgó és tökmag). Ezek éppúgy tele vannak rostokkal és proteinnel, mint vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Az ételeim tartalmaznak zöld színű zöldségeket vagy salátát, valamint lazacot vagy tőkehalat, steaket, apróra vágott csirke vagy sovány marhahúst, pulykát vagy vadhúst. A zöldségeket számos formában tudom megfőzni. Légkeveréses sütőben készülnek el a legkönnyebben és leggyorsabban. Nagyon szeretek friss fűszernövényeket is használni, mint például friss koriandert és bazsalikomot csakúgy, mint friss fűszereket, beleértve a gyömbért és a chilit is.

Feketekávét iszom, hogy a napi tejtermékbevitelt a minimumra szorítsam vissza, mivel más termékekkel beviszem a szervezetembe a „jó zsírokat”. A legújabb ’szerelmem’ a 100%-os tiszta kakaó! Édesszájúaknak egy jó hír: ezt lehet fogyasztani! Hatékony magnézium, kálium és vas forrás. Egyszerűen vagy csak egy teáskanállal ízesítek vele dolgokat, vagy elkészítem italként. Ha igazán édesszájú vagy, próbáld ki a xylitet, mint édesítőt a cukor helyett.

Fő szószólója vagyok a sok víz ivásának, mivel a víz nagyon fontos sok testi folyamatunkban. A fantasztikus kiegészítőinket is használni kellene, az én immunrendszerem is hasznosít nagyon sok összetevőt, amelyek a különböző Forever kiegészítőkben vannak.

Edzés

Ami az edzést illeti, elengedhetetlen, hogy felállíts egy célt; készíts egy tervet és ragaszkodj hozzá! A következetesség a kulcs és fontos, hogy megtartsd a jó szokásokat és elérd a céljaidat. Az is egy nagyon jó ötlet, hogy saját testsúlyos edzéseket végezz, mivel ez fejleszti a sovány szöveteket és sokkal több zsírt égethetünk el. Én a NITE-et követem (nagy intenzitású taktikai edzés), ami egy rövid, erőteljes intenzitású edzés (a zsírégetést szolgálva) és a kardió – így a tested nem tud hozzászokni!

A jó, minőségi alvás a test számára gyógyír és nagyon fontos. Én is határozottan tapasztaltam a különbséget, hogy mentálisan mennyire fáradt vagyok, amikor nem alszom eleget. Végül naponta háromszor szedem a Forever Garcinia Plus-t, mert az krómot tartalmaz, ami hozzájárul a normál vércukor szint fenntartásához – és naponta kétszer Forever Therm-et és az én abszolút kedvencemet az Argi+-t – egyszerűen imádom!

Ebben az évben azt vettem észre, hogy számos új szokásomat a családom is átvette: Izzy (12) most már edzeni jár és Max (10) otthon csinál húzódzkodásokat és fekvőtámaszokat, még egy saját mini programot is kitalált! Igazán nagyon szerencsés vagyok, hogy a férjemtől, Jamestől és az egész családomtól egy csodálatos és pozitív támogatást kapok – és ez csak ’a hab a shaken’!

Sarah Matyjasik, Globál F.I.T. Sportoló