TIPS TO LOOK BETTER. FEEL BETTER.

Na een voorbereiding van een jaar waarin ik trainde voor mijn eerste competitie (waarbij ik kan terugkijken op geweldige resultaten), ben ik uitgenodigd om mijn tips met u te delen over voeding en beweging. Ik help dolgraag andere mensen om meer te weten komen over voeding en beweging, dus ik voel mij vereerd dat ik dit voor u mag doen.


Nutrition
Vooral voeding is belangrijk, niet alleen de voeding zelf, ook de bereiding hiervan. Zorg er ook voor dat u altijd de juiste voedingsmiddelen en tussendoortjes bij de hand heeft; dit is van cruciaal belang. Het gaat hier dus niet alleen om de inhoud van uw koelkast, maar ook om wat u bij u heeft als u onderweg bent. Zelf eet ik vijf kleine maaltijden per dag, altijd met proteïnen. Mijn advies is om ten minste drie keer per dag proteïnen te eten om spiermassa te behouden. Als snack neem ik proteïne pannenkoeken. Ik ben daar dol op, omdat ze veel proteïnen, noten en zaden bevatten. Dat is beter dan vruchten, omdat die een nogal hoog gehalte aan suiker kunnen bevatten (die pannenkoeken kun je ook uitstekend als ontbijt of toetje nemen). Ik zorg ervoor dat mijn bloedsuikerwaarden op hetzelfde niveau blijven. Als u echt snakt naar een tussendoortje, is avocado een goede snack of anders een paar dessertlepels noten en zaden.

Voor ik naar bed ga neem ik wat Griekse yoghurt met een schepje proteïnepoeder voor de smaak en ik strooi er flink wat gemalen zaden bij (zoals chia- en lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten). Deze ingrediënten zijn rijk aan vezels, proteïnen, vitaminen en mineralen. Mijn maaltijden bestaan uit groene groenten en salade met daarbij een stukje zalm of kabeljauw, kip, mager rundvlees, kalkoen of wild. Ik kook de groenten op een aantal verschillende manieren; met name roerbakschotels zijn snel en eenvoudig klaar te maken. Ik gebruik graag verse kruiden als koriander en basilicum en ook verse specerijen als gember en rode peper. Ik drink zwarte koffie om zo min mogelijk melkproducten binnen te krijgen, omdat ik mijn ‘goede vetten’ uit andere bronnen haal.

Mijn laatste ‘grote liefde’ is 100% pure cacao! Chocoholics, opgelet: het is goed voor u! Het is een prima bron van magnesium, potassium en ijzer. Ik voeg simpelweg een lepeltje cacao toe voor de smaak of om er een drank van te maken. Bent u een échte zoetekauw, dan kunt u Xylitol proberen als zoetmaker in plaats van suiker. Ik ben fervent voorstander van het drinken van veel water, omdat water een heel belangrijke rol speelt in vele lichaamsprocessen. Ook zou u onze fantastische voedingssupplementen moeten gebruiken; mijn immuunsysteem heeft veel baat bij de ingrediënten die in bepaalde Forever supplementen zitten.

Exercise

Wat beweging betreft is het van cruciaal belang om een doel te stellen; stel een plan op en houd uzelf er aan. Regelmaat is belangrijk en is essentieel voor het inslijpen van goede gewoonten waardoor u uw doelen kunt bereiken. Het is ook een fantastisch idee om te trainen met gewichten, omdat u hiermee spiermassa kweekt en meer vet verbrandt. Zelf doe ik aan HITT (high Intensity Tactical Training) waarbij u korte heftige sessies doet (voor verhoogde verbranding van vet) en een goede conditie ontwikkelt – het voordeel is dat uw lichaam iedere keer weer wordt uitgedaagd!

Een goede nachtrust is ook belangrijk, zodat uw lichaam zich kan herstellen en uit kan rusten; ik merk het heel goed wanneer ik niet genoeg uren heb geslapen, omdat ik dan sneller last heb van spierpijn. Tenslotte gebruik ik drie keer per dag Garcinia Plus omdat het chroom bevat, wat bijdraagt tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten. Dan gebruik ik ook nog twee keer per dag Forever Therm en natuurlijk mijn grote favoriet ARGI+ dat vind ik echt geweldig! Gedurende het jaar heeft mijn familie een aantal van mijn nieuwe gewoonten overgenomen: Izzy (17) gaat nu bijvoorbeeld naar de sportschool en Max (15) doet thuis vol overgave aan press ups en pull ups; hij heeft zelfs een klein programmaatje opgesteld! Ik ben er echt heel blij mee dat ik kan rekenen op zoveel geweldige en positieve steun van mijn man, James en mijn hele familie – dat is echt de kers op de taart, of in dit geval, de shake.

Sarah Matyjasik, Global F.I.T. Atlete

Gerelateerde Producten