Заедно стигаме по-далече

Често ме питат как съм постигнал толкова много в живота си. И друг път съм споменавал, че конкретна тайна на успеха не съществува, той по-скоро е сбор от множество усилия, включително здрава работа и положителна нагласа.


Но една от ключовите ми стратегии за успех е нещо, на което учим и малките деца – да правят нещата заедно с останалите, да споделят това, което имат, с другите. Като пораснем, започваме да наричаме този подход работа в екип.


Когато трябва да се взимат решения и да се разработват нови идеи, за мен лично е най-добре да разполагам с подкрепата на екипа си. Една от любимите ми африкански поговорки гласи: „Ако искаш да стигнеш бързо, върви сам; ако искаш да стигнеш далече, вървете заедно.“


Когато работим в екип, по-внимателно обмисляме какво точно правим, появяват се повече творчески възможности и вероятността да стигнем до най-добрите резултати е много по-голяма.


Близо 40 години работя с екип от хора, всеки от които играе жизненоважна роля за дългосрочния успех на Форевър – от чудесните ми колеги тук, в Централния офис, до служителите ни в офисите по света, както и нашия Глобален лидерски екип от собственици на Форевър бизнес.


Всички те не само оказват професионално влияние върху работата ни и върху посоката, в която се движи Форевър, но и са били край мен, както в някои от тежките, така и в най-хубавите мигове от живота ми.


Спокойно мога да кажа, че това да имаш доверени и положителни хора около себе си, може да направи пътешествието ти към успеха далеч по-удовлетворяващо.


Неотдавна изгубихме много скъп за семейството на Форевър човек – някой, за когото знам, че е ценял също толкова високо работата в екип. От 2001 г. д-р Мария Идиго вдъхновява всички ни да работим заедно, за да осъществяваме мечтите си.


Мария заедно с прекрасния си съпруг Клемент изигра решаваща роля за разрастването на африканския ни пазар и повлия положително живота на хиляди собственици на бизнес по целия свят. Безкрайно сме благодарни на нашата „Африканска кралица“ за наследството, което оставя след себе си.


Способността на Мария да сплотява хората около себе си, състраданието и приносът ѝ за промяна в Африка и по света доказват, че се случват по-хубави неща, когато работим заедно.


Завинаги ваш,


Рекс Моън
Главен изпълнителен директор на ФЛП

Свързани продукти