KÉSZÍTS TERVEKET, ARRÓL, AMIT EL AKARSZ ÉRNI

Mindjárt itt a tavasz, ami a legtökéletesebb időszak, hogy nekiállj edzeni. De hogyan tudsz kialakítani egy olyan edzéstervet, ami működik is? Remélem, hogy ötleteimmel ösztönözni tudlak és kezedbe adom azokat az eszközöket, amelyekkel el tudod érni a céljaidat!

A gyakorlatok eredménye nagymértékben tőled függ, és ha mellette megfelelő étrend-kiegészítőket is használsz, még hatékonyabban tudod elérni a céljaidat, jobban fogod érezni magad az út során, még a legnehezebb időszakokban is. Én sem hagyom ki az edzéseim és használok étrend-kiegészítőket is. A személyes kedvencem az ARGI+, valamint a Forever Pro X2, amikor nassolni akarok, vagy extra kalóriákra van szükségem, hogy folytatni tudjam a gyakorlatokat.

A legjobb tanács, amit adhatok ahhoz, hogy elérhesd a céljaidat az edzésekkel, elsősorban az, hogy tudd, mit akarsz és miért akarod. Azután készíts egy tervet, hogy hogyan fogod véghezvinni. Dolgozz kisebb és nagyobb mérföldkövekkel és jutalmazd magadat, ezzel is erősítve az elhatározásodat és segítve a végcélod elérését. Kezdetben például, jutalmazd meg magad minden héten 30 perc tévénézéssel vagy hetente egy este kényeztesd magad valamilyen finom desszerttel. Bármi legyen is, írd le és dolgozz meg érte.

A felkészülésed attól függően változik, hogy milyen céljaid vannak. Ha a célod az, hogy részt vegyél egy versenyen és ott egy bizonyos eredményt érj el, az mérhető és máris van egy adott célod és határidőd. Készülj fel fizikálisan és mentálisan is a verseny közben bekövetkező fáradtságra és fájdalomra. Kalkuláld ezeket a tényezőket is az edzéstervedbe, elmélkedj és gondolkodj rajtuk.

Ha a célod, hogy lefogyj és egészségesebb legyél, akkor életmódváltásba kell kezdened. Át kell gondolnod, hogy hogyan fogod elérni a célodat és azon is gondolkodnod kell, hogy milyenné válhatsz az életmódváltás révén. Írd le azokat a dolgokat, amiket mindig is szerettél volna, de eddig még soha sem tudtál megcsinálni, mint például lefutni a félmaratont vagy megtanulni biciklizni. Amikor elértél egy célt, célozz meg valami mást a listádról.

Nagyon fontos figyelembe venni a mentális részt is, amikor nekiállsz megtervezni a céljaidat. Fel kell készülnöd a saját reakcióidra is és jól kell érezned magadat, amikor a várva várt pozitív változások bekövetkeznek. A végén jobban fogod érezni magad és büszke leszel a fejlődésre, amin keresztül mentél. Ne feledd, bármi legyen is a célod, az mindig a személyes fejlődésedet szolgálja és egy sokkal jobb embert farag belőled.


Nick Soderblom
Svédország, extrém sportok
Global F.I.T. Team

Kapcsolódó termékek