EEN GOEDE GEZONDHEID BEGINT BIJ UW GEEST

"Meditate to levitate". Deze leus is mij geleerd door mijn leraar mindfulness tijdens mijn schooltijd. Oftewel om succesvol in het leven te zijn moet u moet beginnen om rust in uw ziel te brengen en uw hart te vullen met liefde.

Er is ons geleerd om mager en ‘clean’ te eten, om verzadigde vetten en bewerkt voedsel te laten staan, die sigaret uit te stampen en om overvloedige hoeveelheden alcohol te vermijden. Bij een gezonde levensstijl behoort ook nog regelmatige dagelijkse beweging. Dit zijn ALLEMAAL belangrijke factoren voor het verlagen van de bloeddruk, om overgewicht op afstand te houden en om uw lichaam de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om de organen gezond te houden, uw lichamelijke functies op peil te houden en uw energie niveau te behouden.

Als u bij de 90% van de mensen hoort die niet regelmatig naar de sportschool gaat of marathons rent, dan zijn hier een paar simpele tips over hoe u uw hart in conditie kunt houden en van geweldige gezondheidsvoordelen kan genieten.

Tegenwoordig zijn het niet alleen hippie’s, yogi’s en andere maffe mensen die in de kleermakerszit mantra’s herhalen, wierook branden en dolfijnen geluiden op de achtergrond luisteren. Het besteden van 5 minuten per dag aan meditatie om bewust uw lichaam en geest te ontspannen zal u geweldige gezondheidsvoordelen opleveren.

Onze geestelijke gezondheid is een belangrijke graadmeter van onze lichamelijke gezondheid. Het grootste voordeel van meditatie of ‘leven in het moment’ zijn de kleine momenten die ik “brain-snoozes” noem. Heeft u gemerkt dat u soms compleet uw hersenen uitschakelt terwijl u bijvoorbeeld een boek leest, een film kijkt, in een kampvuur staart of soms tijdens het autorijden (dit raad ik overigens niet aan). Opeens realiseert u dat u geen idee hebt wat u hebt gelezen, gezien of hoe u bent gekomen waar u nu bent. Deze kleine “brain-snoozes” zijn momenten dat uw geest naar zijn lievelingsplek afreist en u hebt uw hart een plezier gedaan. Dus het is niet nodig om wierook aan te steken als u hier niet van houdt, begin in plaats daarvan met breien, koop een puzzel of maak een afspraak voor een massage.

"Meditate to levitate" is de sleutel naar een gezondere en gelukkigere zelf! Neem elke dag die kostbare minuten om naar uw lichaam te luisteren, uw geest te ontspannen. Dit zal niet alleen uw bloeddruk verlagen, maar ook uw hartslag en ademhaling verbeteren en uw hersenen activeren. Het zal u motiveren om uw dagelijkse gewoonten te verbeteren en om te streven naar een gezondere & slankere versie van UZELF! Conclusie? Geen ja, maar… En het gewoon doen!

Rellu Pats, UAE Global F.I.T. Team