Hoe coacht u een FIT Challenge?

Read time Leesduur: 20 minuten


U krijgt mensen het best enthousiast om fit te worden als dit in groepsverband gebeurt. Zo kunt u elkaar motiveren en steunen tijdens het Forever F.I.T. programma. In 6 makkelijke stappen leert u hoe u een F.I.T. challenge organiseert. 


1. Wat voor F.I.T. challenge biedt u aan?
Schep een helder beeld over wat u aanbiedt, wees duidelijk over wat ze van u kunnen verwachten en vertel wat het programma voor ze kan opleveren. Ga bij uzelf na of u het bij u past om uw groep vanaf de zijlijn te motiveren en aan te moedigen door ze alleen berichtjes te sturen of wilt u liever face-to-face afspraken met uw groep inplannen? 


Maak een goed plan! 
Communiceer aan uw deelnemers of zij voor en na het programma hun lichaamsmaten vastleggen, of dat u wekelijkse groepssessies inplant voor gezamenlijke workouts en het uitwisselen van tips. Al u dit duidelijk op papier heeft, weten de deelnemers wat ze kunnen verwachten. 


Maak een agenda
In het verlengde hiervan ligt het inplannen van een agenda. Zodra u alle contactmomenten met uw deelnemers qua datum, tijd en onderwerp vastlegt wordt meteen de rode draad van uw challenge zichtbaar. Deel de details van de geplande afspraken met de deelnemers zodat zij weten wat zij elke afspraak kunnen voorbereiden en verwachten. Het geeft uzelf ook houvast en voorkomt dat u het twee bijeenkomsten achter elkaar over hetzelfde onderwerp heeft. 


Deel uw kennis                                                                                   
Kennisoverdracht is een belangrijk onderdeel van het succes van Forever F.I.T. Besteedt hier echt tijd aan, of dit nu elke bespreking een keer aan bod komt of in een uitgebreide wekelijkse sessie. Het overdragen van de kennis uit de brochures is het onderscheidende verschil tussen succes op de korte termijn en succes op de lange termijn. Vooral uitleggen waarom het programma zo in elkaar zit, waarom recepten een bepaalde verhouding hebben en waarom de trainingsschema’s op een bepaalde manier zijn opgebouwd is zeer belangrijk. Als mensen weten waarom zij iets op een bepaalde manier doen, zullen zij de nieuwe gewoonten beter volhouden. Zo wordt de kans op lange termijn resultaten groter.  


2. Wees enthousiast 
Als u enthousiast bent over Forever F.I.T. zullen mensen u graag volgen. Bedenk wat voor berichten u wilt delen op social media om uw enthousiasme met uw deelnemers en de rest van de wereld te delen. Belangrijk is dat u deze updates tijdens de challenge regelmatig doet, het liefst één keer per dag en op zijn minst wekelijks. Plaats berichten die uw deelnemers motiveren en tips om het programma vol te houden. Bedenk ook dat u het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden om actief te zijn op social media. U kunt ook reeds gemaakte content over Forever F.I.T. delen als dit aansluit bij uw boodschap. 


3. Wees productexpert
Eén van de belangrijkste dingen is dat u alles te weten komt over de producten in het Forever F.I.T. programma. Vanuit uw business volgt u dit pad waarschijnlijk al, maar als u op deze manier te werk gaat geeft dit uw klanten een gevoel van vertrouwen. Leer hier ook weer waarom de pakketten op deze manier zijn samengesteld zodat u uw klanten naar het beste resultaat kunt brengen. Test daarom eerst zelf de programma’s waar u een challenge voor wilt organiseren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u alle vragen over de producten en het programma beantwoorden. 


Raak ook bekend met de aanvullende Forever F.I.T. producten, zoals de ProX repen en de Forever Fast Break bar, zodat u daar ook vragen over kunt beantwoorden.


4. Leer alles over Forever F.I.T.
Lees de brochures zeer nauwkeurig door zodat u helemaal op de hoogte bent van hoe de workouts in elkaar zitten, hoe de maaltijden zijn opgebouwd en welke informatie in welke brochure wordt gegeven.


Bij het organiseren van een F.I.T. challenge kunt u ook mensen die verschillende programma’s doen bij elkaar zetten. Zo’n challenge gaat om samenhorigheid en het doorzetten met zijn allen. In de praktijk kunt u dan elke woensdag een trainingsavond organiseren waarbij de groep opgedeeld wordt in kleinere groepjes. Bijvoorbeeld een groepje die een F15 BEGINNER workout doet, een ander groepje die een F15 INTERMEDIATE workout doet en de derde groep is bezig met een workout uit het F15 ADVANCED programma. 


De kern van het gehele Forever F.I.T. programma is dat er steeds wordt voortgebouwd op eerder behaalde kennis/ capaciteiten op gebied van sport, voedsel en gewoonten. Dit betekent overigens niet dat iemand altijd bij het laagste niveau moet beginnen, maar juist dat het programma is aangepast op verschillende sportniveaus. U hoeft geen fitness expert te zijn om aan dit programma te beginnen.


Uiteindelijk gaat het erom dat u en uw deelnemers begrijpen waarom de workouts, maaltijden en aanvullende informatie over een gezonde levensstijl in een programma zo zijn opgebouwd. Bijvoorbeeld bij de recepten worden in de F15 BEGINNER en F15 INTERMEDIATE brochures nog de portiegroottes aangegeven om houvast te bieden. Dit wordt bij F15 ADVANCED weggelaten, omdat iemand die dit programma volgt al goed op de hoogte zou moeten zijn van de juiste verhouding van producten in een maaltijd.  


5. Blijf in contact
Nu u een Forever F.I.T. expert bent en het programma van binnen en buiten kent is het vooral belangrijk uzelf te blijven. Wees echt en deel uw ervaring. Creëer een netwerk van steun en motivatie, bijvoorbeeld een facebookgroep. Beslis van te voren hoe u contact houdt met uw deelnemers: e-mail, telefonisch of bijvoorbeeld in een facebookgroep.


Verdwijn ook niet zomaar. Als u heeft beloofd om regelmatig contact te houden met uw groep, doe dit dan ook. 


Houdt de communicatie open en wees transparant. Als u een keer een slechte dag heeft gehad moet u dit zeker met anderen delen, ondanks dat u de leider bent. Laat uw groep een kijkje in uw leven nemen en neem testimonials op van uw dagelijks leven: bezweet in de sportschool, als u staat te koken, of als u lekker in de natuur aan het wandelen bent. Mensen zien graag dat u ook hard aan het werk bent om uw doelen te bereiken. 


6. Wees flexibel en zet door 
Als u tijdens het programma merkt dat iets niet werkt zoals u voor ogen had, bijvoorbeeld niemand komt naar de gezamenlijke training op woensdagavond. Pas het programma hier dan op aan en verschuif de activiteit naar bijvoorbeeld de zaterdag en wissel recepttips uit op woensdag. Deel deze informatie met uw groep zodat er geen verwarring ontstaat over het verloop en de afspraakmomenten van het programma. Wees zelf het beste voorbeeld voor uw deelnemers! 


En nu?                                                                                                     
Na het afronden van een challenge bekijkt u per persoon welk vervolgprogramma bij ze past. Iemand moet zich zelfverzekerd genoeg voelen om naar het volgende niveau te gaan. Het is ook helemaal prima om hetzelfde niveau een aantal keer opnieuw te volgen, voordat er wordt gekozen om naar een volgend niveau te gaan. 


Meer weten over hoe u Forever F.I.T. in kunt zetten voor uw business? Volg onze Linkedin showcase pagina Forever F.I.T. voor meer informatie, tips & tricks.