Uw indrukwekkendste doel bereiken

Natuurlijk bent u bekend met het fenomeen om  u zelf een doel te stellen. Waarschijnlijk begint u ieder Nieuwjaar met dit goede voornemen. Vaak neemt u zich voor om niet langer uit te stellen, maar om in actie te komen.

Grenzen verleggen doet men om groei te bewerkstelligen, en door helder voor ogen te hebben wat het is dat u wenst te bereiken, is de eerste stap gezet.



Waarom lukt het soms niet om dat doel ook daadwerkelijk te behalen/bereiken? Of begint u enthousiast aan een doelstelling en kunt u zichzelf er enige tijd later al niet meer toe zetten. 

In de meer dan 10 jaar die ik heb gewerkt met ondernemers en atleten, om hun doelen te stellen, te bereiken en zelfs te overtreffen, zijn er een paar dingen die ik heb geleerd.

Hier is mijn EPIC formule om met succes het door u gestelde doel te behalen:

EPIC staat voor: ETHOUSIASME+ TARGET/DOEL + INTUÏTIE + INZET = SUCCES
Laten we elk onderdeel op zich bekijken:
 


Enthousiasme (Excitement)


U moet zichzelf een doel stellen waar u enthousiast van wordt om te zorgen dat u dit kunt nastreven zonder dat het snel gaat vervelen. Uw positieve insteek en enthousiaste aanpak versterken uw creativiteit en oplossingsgerichtheid, waardoor het makkelijker wordt en op die manier zorgt dat u ervoor blijft gaan.
 


Doel (Purpose)
 


Waarom is uw target belangrijk voor u? Zelfs indien uw doel van financiële aard is, heeft dat streven vaak een onderliggende reden. Door uit te vinden wat aan de grondslag van uw doel ligt en waarom dit zo waardevol voor u is, krijgt u hier meer binding mee.  Door even stil te staan bij het feit waarom u dit target nastreeft, op momenten dat u (stiekem) wilt opgeven, zorgt er voor dat u ook dan geïnspireerd en gemotiveerd blijft.​
 


Intuïtie (Intuition)


Dit gedeelte is erg belangrijk omdat het wel zo moet zijn dat het doel dat u voor u zelf stelt “goed” moet voelen. In het verleden heb ik ondervonden dat wanneer een ander een doel voor mij stelde, ik er geen binding mee had, en op voorhand eigenlijk al gedoemd was te mislukken. Doe uw ogen dicht en visualiseer een doel waar u zich goed bij voelt. Zorg er wel voor dat het een doel buiten uw “comfort zone” is, zodat u een uitdaging kunt aangaan en groeien, maar zorg ervoor dat het er een is die u van het begin af aan inspireert


 


Inzet (Commitment)


Het laatste stukje van de puzzel, om ongeacht wat met succes uw doel te behalen, is inzet. Je moet rotsvast aan deze inzet vasthouden om dat wat u nastreeft in uw leven en voor uw bedrijf te bereiken. Bij het vasthouden van die inzet in combinatie met het volgen hierboven beschreven stappen zal dit u daadwerkelijk lukken.  Het is de persoon die geen obstakel of uitdaging uit de weg gaat, en zich met volharding blijft inzetten, die zijn doel zal behalen!


With Gratitude,

 


Positive Psychologist MSc BSc CTLLS IPPA
Hay House Author “Now Is Your Chance”
Certified High Performance and Success Coach CHPC

Gerelateerde Producten