Да се вслушваш във вътрешния си глас

Алберт Айнщайн е казал: „Вярвам в интуицията и вдъхновенията. Въображението е по-важно от познанието. Защото познанието е ограничено, докато въображението обгръща целия свят, стимулира прогреса, ражда еволюцията.“ Изненадва ли ви, че един от най-бляскавите умове в човешката история, и то учен, възхвалява въображението, като нещо по-важно от познанието? Макар да е трудно за вярване, неуловимите неща като вътрешното усещане играят важна роля в направляването и на нашия бизнес.


Айнщайн е известен с това, че е сънувал осъзнато и чрез сънищата си е стигнал до много от научните си теории. И макар интуицията да не звучи като особено практичен подход към взимането на решения, бизнес лидерите са наясно колко важно е да се вслушват във вътрешното си усещане не само за да ги отведе до успеха, но и за да оставят по-траен отпечатък върху света около себе си.


Рекс често ми е показвал силата на това да се вслушваш във вътрешния си глас. Интуитивни лидери като него са изключително добри в много неща, включително в това да вървят напред, дори когато околните им казват, че няма как да успеят, те продължават да се водят от визията си и да взимат решения уверено.


Най-важната лидерска черта, която съм научил от него, е следната: „Когато трябва да взимаш решения, задавай точните въпроси и бъди сигурен, че можеш да застанеш зад решението си.“ Увереността не се дължи на способността ти да изчислиш дали решението ти е правилно, или погрешно, въпреки че понякога действително се свежда до това. Не, най-трудни са решенията, които трябва да почувстваш отвътре.


Когато Рекс се запознава с мулти- левъл индустрията, разбира, че в нея се крие голям потенциал. Но тепърва му предстои да осъзнае невероятната мощ на алое вера. Докато издирва ключовия продукт, за който дори и не подозира, че ще се превърне в световен феномен, изпитва съмнения. Скептиците го обезсърчават и му казват, че няма начин да успее с такова начинание.


Като собственик на Форевър бизнес за вас няма нищо по-важно от силната вяра. Понякога провалът е неизбежен. Но най-важният инстинкт, в който можете да се вслушвате, е онзи, който ви нашепва, че правите точно каквото трябва. И ако можете да си представите бъдещето си с тази дейност, значи ще се получи.


2018-а е централна година за марката Форевър. Докато се готвим да споделим с вас нововъведенията и новите продукти на Глобалното рали, трябва да се вслушваме във вътрешния си глас. Без него нямаше да сме тук днес и със сигурност нямаше да движим Форевър напред. Намерете начини да дадете свобода на въображението си да вдъхновява вашия собствен бизнес. Вслушвайте се в интуицията и идните 40 години ще бъдат също толкова вълнуващи, колкото и изминалите.


Продължавайте да се усмихвате,
Грег Моън