Poslušaj svoj unutrašnji glas

Albert Ajnštajn je jednom prilikom rekao: „Verujem u predosećaj i inspiraciju. Mašta je važnija od znanja. Jer, znanje je ograničeno, dok mašta obuhvata celi svet i podstiče napredak, rađajući evoluciju.” Da li vas izenađuje što je jedan od najvećih svetskih brilijantnih umova i jedan izvanredan naučnik smatrao da je mašta važnija od samog znanja? Teško je poverovati da jedna tako nematerijalna stvar kao „predosećaj” može da igra veliku ulogu u vođenju našeg biznisa.


Ajnštajn je bio poznat po tome što je preko svojih snova dolazio do naučnih teorija. Moguće je da predosećaj sa tačke donošenja odluka ne zvuči baš kao praktičan pristup. Ali puno poslovnih lidera je već razumelo koliko je važno slušati taj „unutrašnji glas“. Ne samo da im pomaže pri tome da idu putem uspeha već i u tome da imaju veći uticaj na ljude oko sebe.

Često mi je Rex pokazivao kolika se snaga krije u tome, ako slušamo svoj unutrašnji glas. Intuitivni lideri kao što je i on sam, u puno stvari su posebni. Pod tim podrazumevam i to da su sposobni da prevaziđu i to ako im neko kaže da neće imati uspeha. Oni rade za svoju viziju i samouvereno donose odluke.

Najvažnije ponašanje vođe, koje sam naučio od Rexa da kada dođem do raskrsnice, postavim pitanje koje je potrebno! Uveri se u to da je odluka koju donosiš, odluka pored koje možeš da istraješ! Samopouzdanje ne mora izključivo da se gradi na činjenici da li možeš da proračunaš svaki ishod svoje odluke (nekada se desi da je stvarno tako jednostavno). Najteže odluke su one, za koje osećaš da treba da ih doneseš.

Kada je Rex stekao uvid u multilevel marketinšku granu, znao je da snaga leži iza toga. To je bila neverovatna snaga Aloe Vere. Kada je napravio proizvode spremne za prodaju, to je za njega bila jedna svetska, fenomenalna stvar, dok  je od pesimistične strane ljudi dobijao povratne reakcije koje su vukle uspeh ovog posla na dole.

Kao poslovni saradnik, nema ništa važnije nego da raspolažeš sa snažnom verom. U par situacija je pad neizostavan. Najvažniji podsticaj na koji možeš da se osloniš je taj koji ti govori da radiš isključivo ono za šta si predodređen.  To što možeš da zamisliš u svojoj slici budućnosti, to možeš i da ostvariš.  

2018. je podsticajna godina Forever brenda. Tako da moramo da poslušamo svoj unutrašnji glas čak i onda kada se pripremamo da vam iznesemo inovacije i nove proizvode na Global Rallyju. Bez toga bi bili tu gde jesmo i ne bi napredovali. Pronađi način za to da tvoja mašta inspiriše tvoj biznis! Slušaj svoju intuiciju i narednih četrdeset godina će ti biti isto tako uzbudljivo kao i prethodne.

Uvek se smejte,
Gregg Maughan