Hallgass a belső hangodra

Albert Einstein egyszer azt mondta: „Hiszek a megérzésben és az ihletben. A képzelet fontosabb, mint a tudás. Míg a tudás véges, addig a képzelet felöleli az egész világot, haladásra ösztökél, létrehozza az evolúciót.”


Meglep, hogy a világ egyik legbriliánsabb elméje, az egyik legkiválóbb tudós, úgy tartotta, hogy a képzelet fontosabb, mint maga tudás? Nehéz elhinni, hogy immateriális dolgok, mint a „belső megérzés” nagy szerepet játszik az üzletünk vezetésében.


Einstein arról volt híres, hogy elmerült az álmaiba és azokon keresztül, alkotta meg nagyon sok tudományos teóriáját. Meglehet, hogy a megérzés döntéshozatali szempontból nem hangzik annyira gyakorlatias megközelítésnek. De az üzleti vezetők megértették, hogy mennyire fontos hallgatni arra a bizonyos „belső megérzésre”, nem csak segítenek a siker felé vezető úton, hanem még nagyobb hatást is gyakorol az őket körülvevő világra.


Gyakran megesett, hogy Rexnek lehetősége akadt arra, hogy megmutassa nekem, hogy mekkora erő is lakozik a belső hangra való figyelemben. Az ösztönös vezetők- mint amilyen Rex is- rengeteg dologban kiválóak, ideértve, hogy felülemelkednek azon, ha valaki azt mondja nekik, hogy nem járhatnak sikerrel, tesznek a víziójukért és magabiztosan hoznak döntéseket.


A leglényegesebb vezetési jellemvonás, amit Rextől tanultam, hogy amikor döntéshozatalhoz érkezel, tedd fel a szükséges kérdéseket és bizonyosodj meg róla, hogy a döntés, amit meghozol olyan, ami mellett kitartasz. A magabiztosság megléte nem annak tulajdonítható, hogy képes vagy előre kiszámítani a döntés kimenetelét. Mindazonáltal, megesik, hogy tényleg ennyire egyszerű. A legnehezebb döntések mégis azok, amelyeket belülről érzel magadban, hogy meg kell hoznod.


Amikor Rex belátást nyert a Multi-Level-Marketing iparába, tudta, hogy erő lakozik mögötte. Amit teljes mértékben felismert az az Aloe Vera hihetetlen ereje volt. Amikor feltalálta a már értékesíthető terméket az számára egy világméretű csodálatos jelenség volt. A pesszimista szemléletűektől csak olyan visszajelzéseket kapott, amelyek kétségbe vonták az ilyen fajta üzlet sikerességét.


Üzlet tulajdonosként nincs annál fontosabb, mint erős hittel rendelkezni. Sok esetben, a bukás elkerülhetetlen. Habár, a legfontosabb ösztön, amelyre támaszkodhatsz az az, amelyik azt sugallja, hogy pontosan azt csinálod, amire hivatott vagy. Ha el tudod képzelni a jövőképedben, akkor meg is tudod valósítani.


2018 egy sarkalatos év a Forever brandnek. Muszáj méltányolnunk a belső hangunkat még akkor is, amikor arra készülünk, hogy innovációkat és új termékeket mutassunk be nektek a Global Rally keretein belül. Enélkül, nem tartanánk ott, ahol vagyunk és bizonyára nem haladnánk Örökösen előre. Találd meg a módját annak, hogy a képzeleted inspirálja az üzleted. Hallgass a megérzéseidre és így a következő 40 év is annyira izgalmas lesz, mint amilyen az előző volt.


 


Mindig mosolyogj,


Gregg Maughan


Elnök, Forever Living Products