Slušajući svoj unutarnji glas

Albert Einstein jednom je rekao: "Vjerujem u intuiciju i inspiraciju. Mašta je bitnija od znanja, jer znanje je ograničeno, a mašta može obgrliti cijeli svijet, potiče napredak i rađa evoluciju." Iznenađuje li vas što je jedan od najsjajnijih umova koje je svijet ikada vidio, k tome i znanstvenik, promovirao maštu kao nešto daleko bitnije od znanja? Iako je teško za povjerovati, neopipljive stvari poput "šestog čula" ili intuicije, igraju bitnu ulogu i služe kao smjernice u našem poslovanju.Einstein je bio poznat po tome što je pridavao veliku pažnju svojim snovima i pretakao ih u znanstvene teorije. Iako se praćenje intuicije možda ne čini kao učinkoviti pristup odlučivanju, poslovni vođe razumiju važnost osluškivanja "šestog čula" koje će im pomoći dostići uspjeh, ali i ostaviti utisak na svijet koji ih okružuje.Nerijetko sam prisustvovao situacijama u kojima mi je Rex pokazao moć osluškivanja tog unutarnjeg glasa. Intuitivni vođe poput Rexa, iznimno su dobri u mnogo stvari, uključujući
to da uspijevaju kada im netko kaže da je uspjeh nemoguć i slijeđenju svoje vizije te donošenju odluka s velikom sigurnošću.Kada je u pitanju donošenje odluka, najvažnije osobine vođe koje sam naučio od njega su sposobnost postavljanja pravih pitanja i sigurnost da mogu stati iza svojih odluka. Posjedovanje samouvjerenosti ne pripisuje se isključivo tome možemo li procijeniti donosimo li pravu ili krivu odluku, iako postoje situacije u kojima je objašnjenje zaista toliko jednostavno. Naprotiv, najteže odluke upravo su one koje morate osjetiti iznutra.Kada je Rex promatrao industriju mrežnog marketinga, znao je da se iza nje krije moć, a ono što je tek trebao u potpunosti shvatiti, jest nevjerojatna moć Aloe vere. Kada je pronašao ultimativni proizvod, za kojeg tada nije mogao ni sanjati da će postati svjetski fenomen, imao je početne sumnje. Okolina i razni pesimisti nisu mu davali vjetar u leđa, rečeno mu je da ovaj posao nikada neće uspjeti.


 


Kada ste vlasnik poslovanja, ništa nije važnije od snažne vjere. U nekim je slučajevima neuspjeh gotovo neizbježan no, najvažniji instinkt koji trebate pratiti, jest onaj koji vam govori da radite upravo ono što biste trebali raditi. Ako nešto možete zamisliti u svojoj budućnosti, to se može i ostvariti.2018 je. ključna godina za Forever. U toku priprema da sa vama podijelimo inovacije i nove proizvode na Global Rallyju, moramo slušati svoj unutarnji glas; bez njega ne bismo bili tu gdje smo sada i zasigurno ne bismo gurali Forever naprijed. Nađite načine na koje mašta može unaprijediti vaš posao. Slušajte svoju intuiciju i siguran sam da će sljedećih 40 godina biti jednako uzbudljivo kao i proteklih 40.


 
Uvijek se smiješite,Gregg Maughan