Niyc Pidgeon Series: een ‘Abundance Mindset’

Dit is het tweede artikel uit een serie van zes.


Vorige week had ik het over de Diamant van Succes om u te laten inzien hoe belangrijk het is om u bewust te richten op groei door een juiste balans te vinden tussen kennis, vaardigheden en houding.


Deze week wil ik het hebben over het belang van het hebben van een visie en het cultiveren van een ‘abundance mindset’ waardoor u uw doelen en dromen kunt verwezenlijken.


3 Manieren om over te schakelen op een ‘abundance mindset’ (en die in stand te houden)


Een toekomstvisie hebben is essentieel om u vooruit te helpen, omdat het de mate van hoop en optimisme verhoogt. Dit helpt u vervolgens weer om u positiever, gelukkiger en gemotiveerder te voelen. Als u de wereld inkijkt met een blik vol verwachting en plezier, krijgt u een open mindset en wordt u creatiever. U zult dan ook gemakkelijker zien waar uw kansen liggen. 


Uw langetermijnvisie speelt ook een bepalende rol om dagelijkse problemen het hoofd te bieden. Uw visie moet datgene behelzen wat voor u de waarheid is. 


Wat nu zo fantastisch is aan uw leven als Forever Business Owner is dat u uw eigen lot in handen kunt nemen. U kunt zelf uw toekomstvisie bepalen en het staat u vrij om het naar eigen inzicht te volbrengen. 


Afhankelijk van de mindset die u kiest, kunt u kiezen voor een leven dat gekenmerkt wordt door schaarste, onzekerheid en zorgen......of, u kiest in plaats daarvan, voor een leven vol verwachting, overvloed en optimisme.


Als er iets is waar u op dit moment mee worstelt, houd uzelf dan voor waar u het allemaal voor doet. Denk eraan dat als u nu opgeeft, u ook uw visie loslaat. Als u uw visie, uw doel en uw ‘Waarom’ goed voor ogen houdt, zal stoppen geen optie zijn.


Daarom wil ik dat u goede moed houdt en dat u uw blik richt op de weg die voor u ligt. Wees ‘mindful’ bij elke handeling die u doet en let erop dat u de weg volgt die u op wilt gaan.  


Het is maar al te gemakkelijk om te vervallen in een bekrompen manier van kortetermijndenken. En om te focussen op wat er op dit moment allemaal niet gaat zoals u wilt. Dit zorgt ervoor dat u schaarste blijft ervaren en dat u handelt vanuit gebrek.


Er zijn drie dingen die u kunt doen om een ‘abundance mindset’ aan te nemen en te behouden:


  1.  Focus op wat u wél heeft en wél kunt doen.

Door al uw aandacht te richten op de dingen die goed gaan, komt u onmiddellijk in een mindset die u vervult van dankbaarheid, kracht en overvloed. Positieve psychologie is een wetenschap die ons heeft geleerd dat u voldoening krijgt door meer van de dingen te doen waar u goed in bent. Doordat u zich geen zorgen maakt over wat er zou kunnen gebeuren of wat er niet goed gaat, komt u dichter bij uw doel. Stel ook voor uzelf vast wat de volgende positieve stap is die u dichter bij uw doel brengt. 


“Focus on what you can control, let go of what you can’t”


        2. Krijg uw visie kristalhelder


Is u ooit gevraagd om uw ogen te sluiten om uw toekomst te visualiseren? Zag u toen een grote leegte? Om een duidelijk beeld te scheppen van uw visie helpt het om precies op te schrijven wat u op elk vlak in uw leven wilt bereiken. Wanneer u dan weer gevraagd wordt uw ogen te sluiten en in te zoomen op uw visie, zult u het veel duidelijker voor u kunnen zien.
 
Bekijk elk van de volgende gebieden eens apart: uw gezondheid, financiële situatie, relaties, carrière, persoonlijke ontwikkeling, plezier en omgeving. Schrijf voor elk van deze zaken op hoe u dit facet van uw leven voor u ziet als alles helemaal naar wens zou zijn gegaan. Daarna kunt u al die facetten samenvoegen en krijgt u een compleet beeld van uw toekomstvisie.  


TIP: Wanneer u uw visie heeft bepaald, stel dan ook een periode vast waarin u dit wilt realiseren. Ook al ligt dit 1,2,5 of 10 jaar in de toekomst. Door er een periode aan te hangen krijgt u een duidelijk beeld van de richting waar u naartoe werkt. 


 


  1. Alles is mogelijk wanneer u een duidelijke visie heeft

Als u ooit stress ervaart of in een moeilijke situatie verkeert, ga dan terug naar die grotere visie die u voor ogen heeft, Stel uzelf de vraag of datgene waar u zich nu zorgen over maakt over vijf jaar nog van enige betekenis zal zijn. Door even afstand te nemen van iets waar u mee zit en even bij uzelf blijft, geeft u uzelf de kans om uw hoop, betrokkenheid en wilskracht om uw doelen te bereiken weer terug te vinden.


Houd uw visie vast, het geloof in uzelf dat u er zult komen en uw bereidheid om actie te ondernemen om dit voor elkaar te krijgen wordt kracht bijgezet wanneer u een positieve uitkomst ziet bij de uitdagingen waar u zich voor gesteld ziet. 
 


Kies er deze week daarom voor om een helder zicht te krijgen op uw toekomstvisie. Houd uw ‘abundance mindset’ vast en blijf gefocust op uw langetermijn doelen en succes.With Gratitude,


 


Positive Psychologist MSc BSc CTTLS IPPA
Global Success Coach
Hay House Author
 Over Niyc PidgeonNiyc heeft een Master Positieve Psychologie en is Global Success Coach. Haar missie is in het jaar 2020 een miljoen mensen te hebben geholpen om hun leven te veranderen door het toepassen van positieve psychologie.Niyc komt uit het Verenigd Koninkrijk waar ze recent de prijs “Young Entrepeneur of the Year” heeft gewonnen. Op het moment woont zij in Los Angeles en reist ze de wereld over door presentaties te geven, coaching te geven en mensen te helpen over hun twijfels en burnout heen te komen. Ze wil mensen hun levens helpen te veranderen gericht op plezier, persoonlijke kracht en doorgaand succes.Niyc heeft al honderden FBO’s gecoacht naar succes met behulp van haar 30-Day Happiness Guide. U kunt nu een pre-order op Amazon plaatsen voor haar nieuwe boek “Now Is Your Chance”, gepubliceerd door Hay House.


www.niycpidgeon.com
https://www.facebook.com/niycpidgeon
https://www.twitter.com/niycpidge
https://www.instagram.com/niycpidge/
Pre-order your copy of Now Is Your Chance http://amzn.to/2cpLW13

Gerelateerde Producten