Niyc Pidgeon sorozat: A boldogság és a siker

Sokszor úgy gondolkodunk, hogy majd akkor leszünk boldogok, ha elérünk egy bizonyos célt. Majd ha ennyit vagy annyit fogunk keresni, vagy majd ha átéljük ezt vagy azt a bizonyos szintű sikert.


A valóságban ahhoz, hogy sikeres legyél, először boldognak kell lenned.
Ha belegondolsz, úgy tűnhet, hogy ez szemben áll az ösztönökkel. Talán már hallottad máskor is, de sosem hittél benne igazán.

Pedig a boldogság olyasvalami, amiről a pozitív pszichológia tudománya már bebizonyította, hogy a sikered alapja.

Az alábbi ábrán láthatod, hogy a boldog emberek pontosan miért sikeresebbek másoknál (és persze miért keresnek sokkal többet az átlagnál).Ha a boldogságot bizonyos sikerhez, vagy adott szintű jövedelem eléréshez kötöd, akkor saját magadat korlátozod abban, hogy mennyi örömben lehet részed életed során. Eleve nem azzal vágsz neki a napnak, hogy pozitívabb dolgokat tapasztalhass annál, mint ami a meglévő körülmények között elképzelhető.Ha azonban boldogságodra törekszel, akkor az több területen is megtérül:A boldog emberek általában egészségesek

A stressz nagyon káros az egészségre, ezért ha rátalálsz a boldogságra, azzal javítani tudod a közérzetedet és csökkenteni a stressz-szintedet. Mindez segít abban, hogy még többet tudj teljesíteni. Energikusabbnak fogod magad érezni, így lesz erőd építeni az üzleted abban a tudatban, hogy az általad promótált és másokkal megosztott termékek, és az általuk kínált életmód kiváló példaképe vagy.

A boldog emberek csúcselőadók

Boldognak lenni ragályos – ilyenkor még hatékonyabb vagy, még jobb döntéseket hozol, ami azzal jár, hogy jobban is tudsz teljesíteni.

Megtanulhatsz egész rendszereket és folyamatokat, de ettől messze nem lesz olyan hatásos a fellépésed, mint amit a boldogsággal elérhetsz. Legközelebb, amikor jobbá szeretné válni a munkádban, csak fókuszálj azokra a dolgokra, amiket szeretsz. Amikor arra koncentrálsz, hogy boldogabb legyél, akkor sokkal több minden megtanulására válsz nyitottá.A boldog emberek a megoldásra fókuszálnak

Ahelyett, hogy az aggódással foglalkoznának és arra figyelnének, hogy mi a rossz, a boldog emberek inkább a jó dolgokra koncentrálnak, és az erősségeiken alapuló megközelítéssel tekintenek az életre és az üzletre.


A boldog emberek kevesebbet panaszkodnak, nyitottabb a gondolkodásmódjuk, és ha felmerül egy probléma, arra több, kreatív megoldást találnak. Ez azt jelenti, hogy képesek megbirkózni bármilyen csapással vagy könnyebben tudják kikerülni azt. Kialakul bennük egyfajta rugalmasság, ami által gyorsabban haladnak a kitűzött céljuk felé.

A boldog emberek saját magukba invesztálnak


Mint Forever Üzleti Partnereknek, tisztában kell lennetek azzal, hogy mekkora értéket jelent, amikor saját magatokba fektettek be annak érdekében, hogy fejlődjetek és növekedjen az üzletetek. A cég révén rengeteg inspiráló tréning áll a rendelkezésetekre, elismerésben is részesültök, amelyekben lubickolhattok azért, hogy még jobban növekedhessetek.
Talán már észrevettétek, hogy amikor nem érzitek jól magatokat, vagy egy kis félelem van bennetek, akkor kevésbé vagytok hajlamosak arra, hogy megmutassátok magatokat és tanuljatok. Ám ha mégis megteszitek, attól máris sokkal jobban érzitek magatokat az eredményeknek köszönhetően.

Az mindig a siker felé vezető út, ha befektettek saját magatok fejlesztésébe.


 
A boldog emberek optimistábbak

Félig üres vagy félig teli a pohár? Ez a kérdés annyira mindennapi, hogy mára szinte közhelynek számít, de tudományosan nagyon is megalapozott.

Optimizmussal több sikert érhetsz el. Segít, hogy sokkal gyorsabban elérd céljaidat, sőt még tovább is élhetsz (hogy pontosak legyünk, mintegy hét évvel). Ha boldogabb vagy, akkor valószínű, hogy sokkal optimistább is leszel, és elhatározod, hogy a dolgokra a reménnyel fogsz tekinteni azzal a várakozással, hogy valami jó fog történni. Emlékezz, hogy ha felteszik neked azt a bizonyos kérdést a pohárról, akkor a válaszod ez legyen: “tele van, bőségesen teljes és még túl is csordul!”

A boldog emberek hatékonyabbak

Ha jó a kedved, akkor sokkal több dolgot tudsz elvégezni. Ez tény. A pozitív érzelem segít átkapcsolni az agyadat, és a tevékenységedet nem tekinti munkának. Azzal, hogy úgy döntesz, hogy minden nap emeled a boldogságod szintjét, azzal a motivációdat is növeled, és folyamatosan tudsz haladni az elvégzendő feladataid és kitűzött céljaid listáján.

Szóval, ha szükséged van indokra a boldogságra való fókuszáláshoz, olvasd el a fenti hatot!


Mindenképp tégy valamit magadért és a körülötted lévőkért, és mosolyogj minden nap!


Hálásan köszönöm,
 


Positive Psychologist MSc BSc CTTLS IPPA
Global Success Coach
Hay House író
 


Niyc Pidgeon 


Niyc pozitív pszichológus MSc és Global Success Coach. Az a küldetése, hogy egy millió embernek segítsen megváltoztatni az életét a pozitív pszichológia segítségével 2020-ig.


Niyc Egyesült Királyságban született, ahol a közelmúltban elnyerte az év fiatal vállalkozója díját. Jelenleg Los Angelesben él, és a világot járja, hogy tréninget tartson, motiváljon és segítsen az embereknek önbizalomhiányuk és kiégés legyőzésében, valamint az életüket örömmel, személyes erővel és megállíthatatlan sikerrel éljék.


Niyc már több száz Forever Üzleti Partnernek segített sikeressé válni. Az Amazonon már előre megrendelhető a 30 Day Happiness Guide, Now is Your Chance (30 napi útmutató a boldogságért, ez most a te esélyed) című könyve a Hay House kiadásában az Amazonon.


www.niycpidgeon.com
https://www.facebook.com/niycpidgeon
https://www.twitter.com/niycpidge
https://www.instagram.com/niycpidge/
Rendeld meg előre legújabb könyvét: Now Is Your Chance http://amzn.to/2cpLW13