Niyc Pidgeon Series: 7 Gewoonten voor Succes

Dit is het vijfde artikel uit mijn zesdelige artikelenreeks. Vorige week heb ik met u gedeeld dat geluk van fundamenteel belang is voor uw succes. Deze week wil ik met u delen:


7 Gewoonten die tot Succes en Beter Leiderschap leiden.
Als we eens goed kijken naar de meest succesvolle mensen in de wereld en hun gedrag bestuderen om te weten te komen wat het nu is dat ze zo succesvol maakt, zie je maar zelden één revolutionair kenmerk dat alles en iedereen overstijgt in vergelijking met de gemiddelde persoon. Het lijkt er meer op dat het om een combinatie van factoren gaat – kleine dagelijkse gewoonten, die er samen voor zorgen dat er een positief beeld van hen ontstaat bij de meeste andere mensen.
Hoe zou het zijn als we uw dagelijkse gewoonten zouden vergelijken met die van één van uw rolmodellen … zouden die er hetzelfde uitzien of slechts hier en daar met elkaar overeenkomen? Of zouden ze hemelsbreed van elkaar verschillen? 
Als we kijken naar de dagelijkse tips voor succes die geslaagde mensen zelf toepassen, zitten daar een paar gewoonten bij die keer op keer terugkomen …Naast die gewoonten, zijn er zeven die ik zelf heb ontwikkeld en die ik gemeen bleek te hebben met de meest succesvolle mensen. Ik kan u daarom aanraden deze gewoonten over te nemen.


1. Maak Een Tijdsplanning


Gewoon wakker worden en maar zien wat er die dag gebeurt gaat niet werken, als u echt succesvol wilt zijn.


Ik zou u aanraden om een globale planning te maken voor wat u graag voor elkaar zou willen krijgen in de komende 12 maanden. Bekijk daarna elke maand afzonderlijk om te bedenken wat u in welke maand zou moeten doen. Misschien werkt u wel naar een Incentive toe die in een bepaalde maand valt, of u weet nu al wanneer u op vakantie gaat. Daar moet u dan ook rekening mee houden bij de begeleiding van uw team.


Wanneer u uw jaarplanning  rond heeft, gaat u eerst eens kijken naar de maand die voor u ligt. Wat wilt u aan het eind van deze maand hebben volbracht? U kunt ook een doel voor uzelf bepalen om uw motivatie vast te houden.


Dan kijkt u naar de week … een planning voor de week maken is één van mijn favoriete bezigheden en ik leer die vaardigheid ook graag aan anderen, omdat ik weet dat het van zo’n fundamenteel belang is voor uw succes. Door uw plannen duidelijk voor ogen te hebben, krijgt u weer ruimte in uw hoofd, waardoor u veel efficiënter te werk kunt gaan. Ik plan ook het kader van al die bezigheden, zoals slaap, reizen en etenstijden, want dat moet u ook incalculeren!


Daarna kijkt u dan wat er gedaan moet worden en hoe u alles in uw schema kunt inpassen. Weten wat u in de week die voor u ligt wilt gaan doen, de week opdelen in dagen met voor elk van die dagen een prioriteitenlijstje, geeft u elke avond een duidelijk idee van wat u de volgende dag gaat doen en dit zal u helpen om op een effectieve manier te werken.


2. Work Out


Toen Sir Richard Branson werd gevraagd wat zijn top tip was voor mensen die productiever wilden worden, antwoordde hij: “doe een workout.” Branson gaf aan dat hij 4 uur langer productief kon zijn op een werkdag, wanneer hij ‘s morgens een workout had gedaan. Ik kan het alleen maar met hem eens zijn!


U ziet een work-out misschien als een belasting, maar dat komt waarschijnlijk doordat u niet de juiste workout doet. Ik ben zelf tien jaar personal trainer geweest dus ik weet hoe belangrijk het is om van workouts iets leuks te maken. Kies een activiteit waar u echt plezier aan beleeft en u zult het zoveel fijner vinden om te doen! Zelfs een wandeling van twintig minuten activeert uw brein al en bereidt het voor op het verwerken van informatie.


Mocht u ooit weer eens een energie-dip ervaren, of u er slecht toe kunnen zetten om aan uw business te werken, zet uzelf dan in beweging en ga een wandeling maken.


3. Neem voedingssupplementen


Nu weet ik wel dat ik hier voor eigen parochie sta te preken en dat jullie het fantastische assortiment aan producten waar jullie mee werken door en door kennen, maar ik wil toch nog even het belang onderstrepen van voedingssupplementen; niet alleen is het aanvullen van uw dieet goed voor uzelf, maar door uw eigen advies op te volgen wordt u ook een wandelende reclame voor uw business.


Onze moderne voeding geeft u lang niet alle benodigde vitaminen en mineralen en door uw energiepeil hoog te houden en te letten op uw gezondheid, wordt u vanzelf ook een meer efficiënte Forever Business Owner.


Mijn favoriete producten zijn (natuurlijk) de gel, die ik elke dag drink, een Forever Lite Ultra shake na elke workout en Bee Propolis voor wanneer ik ga vliegen. Geef uzelf de beste kans van slagen door de juiste voeding te kiezen voor uw lichaam!


4. Wees Dankbaar


Dankbaarheid is één van de meest krachtige concepten die wij kennen in de Positieve Psychologie. Het heeft het vermogen om uw mindset om te buigen, uw succes te vergroten en uw leven in een oogwenk compleet te veranderen.


Dankbaar zijn is geen nieuw idee, maar de bevindingen van de wetenschap die de effectiviteit hiervan ondersteunen is wel nieuw.


Dankbaarheid geeft een voldaan gevoel, verhoogt uw welzijn, vermindert stress en helpt u om meer succes aan te trekken. Begin elke dag met u rekenschap te geven van uw dankbaarheid, doe dit ‘s avonds voor het slapen gaan weer en verder gedurende de dag wanneer u even een opkikker nodig heeft!


5. Stel Meer Vragen


Een behoorlijk succesvolle vriend van mij, zei laatst nog tegen mij: ‘Weet je Niyc, ik heb toch wel zoveel geleerd door de jaren heen door gewoon vragen te stellen” …


Als u geen vragen stelt, komt u nooit achter bepaalde zaken en in plaats van u zorgen te gaan zitten maken of te gaan zitten gissen, kunt u ook proberen iets te leren en iets net een beetje beter te begrijpen door vragen te stellen.


U kunt meer te leren van de trainingen die u bezoekt door te vragen. Stel vragen aan uw upline, of aan uw prospects en uw team; u zult dan beter begrijpen op welk punt zij zich op dat moment bevinden in hun leven of hun carrière en hoe u hen kunt helpen. Laat uw eigen inzichten even voor wat ze zijn en probeer de wereld weer met de verbazing van een kind in te kijken, en bedenk waar u vragen over zou kunnen stellen om u en uw business vooruit te helpen.


6. Sta Vroeg Op


De meest succesvolle mensen staan vroeg op en gaan aan de slag! De ochtend geeft u zoveel tijd en ruimte om dingen gedaan te krijgen en ook nog eens zonder enige afleiding. Als u vroeger opstaat, is het natuurlijk wel nodig om dan ook eerder naar bed te gaan. De onuitgeslapen blik is wel zóóóóóóó geen goede look!


7. Mediteer!


Dit zou geen volledige lijst van gewoonten voor succes zijn zonder deze hekkensluiter: meditatie.


Laten we bij het begin beginnen: meditatie betekent niet dat u perse met de benen gekruist hoeft te gaan zitten om met gesloten ogen wanhopig te proberen nergens aan te denken. Meditatie kan ook op een manier die bij u past.


Mijn advies is om ‘s morgens te beginnen met vijf of tien minuten, met een geleide fantasie waar u zich prettig bij voelt. Op iTunes vindt u mijn eigen Best Possible Self Visualization (onder NiycPidgeon, of u vindt het op mijn podcast), maar ook op YouTube zijn meditaties te vinden.


Mediteren is wel iets wat u moet oefenen; dat is waarom het meditatieve oefeningen genoemd worden!


Probeert u het gewoon een keer zonder uzelf onder druk te zetten om het perfect te doen en volkomen gedachteloos te worden. Concentreert u zich gewoon op de stem die u hoort en op uw ademhaling. Het is bekend dat meditatie angstgevoelens en stress vermindert en ook uw concentratie en focus helpt te verbeteren, waardoor u helderder na kunt denken. Houd het even vol, want de resultaten zijn het echt waard!


Dit artikel geeft u veel informatie en ideeën vandaag en ik verwacht dan ook niet dat u vanaf vandaag alles in praktijk zult kunnen brengen. Mijn bedoeling is wel dat u er één uitkiest waar u vandaag al mee kunt beginnen en dan ernaartoe werkt om deze positieve gewoonte op te nemen in uw dagelijkse leven.


Na verloop van tijd wordt een nieuwe gewoonte een automatisme en als dit eenmaal lukt, kunt u er weer nieuwe aan toevoegen.


Volgende week zijn we alweer toe aan de laatste van deze serie van zes: tot dan!With Gratitude,


 


Positive Psychologist MSc BSc CTTLS IPPA
Global Success Coach
Hay House Author
 Over Niyc Pidgeon 


Niyc komt uit het Verenigd Koninkrijk waar ze recent de prijs “Young
Entrepeneur of the Year” heeft gewonnen. Ze wil mensen hun levens
helpen te veranderen gericht op plezier, persoonlijke kracht en
doorgaand succes.


Niyc heeft al honderden FBO’s gecoacht naar succes met behulp
van haar 30-Day Happiness Guide. Binnenkort is via Amazon haar
nieuwe boek te koop “Now Is Your Chance”, gepubliceerd door
Hay House.​


 

www.niycpidgeon.com
https://www.facebook.com/niycpidgeon
https://www.twitter.com/niycpidge
https://www.instagram.com/niycpidge/
Pre-order your copy of Now Is Your Chance http://amzn.to/2cpLW13

Gerelateerde Producten